Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2013 05:45

За аліменти арештують майно

"Чоловік не сплачував аліменти 10 років. Виконавча служба надіслала йому повідомлення, що заборгував 40 тисяч гривень. Він грошей не віддав, а почав платити 640 гривень щомісяця. Дитина цього року закінчила школу, і за червень ми отримали 340 гривень. До якого віку дитина має право на аліменти від батька? Та чи правомірно він сплачує половину суми за місяць після закінчення школи?".

Запитує 41-річна Аліна Короленко, селище Маньківка Черкаської обл.

Відповідає Олексій Драченко, 49 років, приватний юрист із Черкас:

— Батько повинен сплачувати аліменти до 23 років або до закінчення дитиною вищого навчального закладу. При визначенні суми враховують стан здоров'я та матеріальне становище і дитини, і батька. Також — чи платить він аліменти на інших нащадків, чи має непрацездатних батьків.

Мінімальна сума на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму. Суму зменшили неправомірно. Батько, за рішенням суду, має сплачувати 640 гривень, доки дитині виповниться 23 роки. Він також повинен повернути 40 тисяч гривень боргу — в повному обсязі чи частково. Якщо відмовляється впродовж трьох місяців, майно боржника арештовують.

Зараз ви читаєте новину «За аліменти арештують майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути