понеділок, 02 вересня 2013 00:15

"Усі свята перетворили на свято шлунка"

На День Незалежності у Черкасах проходив фестиваль борщу. Його організовують третій рік поспіль. Запитали черкасців: чи не набридло вам це свято і на яке замінили б?

Олександр Іващенко, 24 роки:

— Коли постійно їси "Мівіну" чи кашу, то борщ у самий раз. Я собі його не зварю — максимум курячий бульйон, а то сухом'ятка. Бачив, як жінка з грязним обличчям, одягнена у лахи, стояла 20 хвилин у черзі за тарілкою борщу. Коли діждалася, попросила вісім пампушок, хоча давали по дві. То дівчата-кухарі їй насипали борщу в літрову банку і пампушок у пакет поклали.

Ольга Якуба, 41 рік:

— Нічого не їм на таких святах, бо незрозуміло, хто і як готував. Торік узяли з чоловіком той борщ, то мені чиясь довга волосина попалася. Краще хай конкурси з призами будуть або майстер-класи.

Катерина Перегон, 56 років:

— Українці ж не тіки борщі варять, є деруни, шкварки, цибуляники, юшка, вареники. Ми — центр козаччини, треба познаходити, що козаки любили готувати.

Анна Корчевна, 23 роки:

— Усі свята перетворили на свято шлунка. Думаю, якщо перестануть борщі варити чи пригощати безкоштовним мохіто з полуниці, людей на таких дійствах поменшає уполовину.

Володимир Візник, 37 років:

— Краще б із Черкас робили культурну столицю — привозили гурти, виставки, галереї. Вважаю, щоб нагодувати безпритульних, не потрібне свято.

Зараз ви читаєте новину «"Усі свята перетворили на свято шлунка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути