На День Незалежності у Черкасах проходив фестиваль борщу. Його організовують третій рік поспіль. Запитали черкасців: чи не набридло вам це свято і на яке замінили б?
Олександр Іващенко, 24 роки:
— Коли постійно їси "Мівіну" чи кашу, то борщ у самий раз. Я собі його не зварю — максимум курячий бульйон, а то сухом'ятка. Бачив, як жінка з грязним обличчям, одягнена у лахи, стояла 20 хвилин у черзі за тарілкою борщу. Коли діждалася, попросила вісім пампушок, хоча давали по дві. То дівчата-кухарі їй насипали борщу в літрову банку і пампушок у пакет поклали.
Ольга Якуба, 41 рік:
— Нічого не їм на таких святах, бо незрозуміло, хто і як готував. Торік узяли з чоловіком той борщ, то мені чиясь довга волосина попалася. Краще хай конкурси з призами будуть або майстер-класи.
Катерина Перегон, 56 років:
— Українці ж не тіки борщі варять, є деруни, шкварки, цибуляники, юшка, вареники. Ми — центр козаччини, треба познаходити, що козаки любили готувати.
Анна Корчевна, 23 роки:
— Усі свята перетворили на свято шлунка. Думаю, якщо перестануть борщі варити чи пригощати безкоштовним мохіто з полуниці, людей на таких дійствах поменшає уполовину.
Володимир Візник, 37 років:
— Краще б із Черкас робили культурну столицю — привозили гурти, виставки, галереї. Вважаю, щоб нагодувати безпритульних, не потрібне свято.
Коментарі