понеділок, 12 серпня 2013 00:15

У таборі "Велика гра" набрали десяту зміну

3 серпня в черкаському спортивно-оздоровчому таборі денного відпочинку "Велика гра" відбувся традиційний день відкритих дверей. Батьки відвідали табір та побачили, як навчаються, чим займаються їхні діти. Табір працює у Ювілейному парку Черкас із червня. Організатор — Всеукраїнський благодійний фонд "Дитячий світ". Щотижня там безкоштовно відпочиває близько сотні дітей.

— Син сюди дуже хоче, — каже 42-річна Лариса Фітільнікова. Водить до табору 12-річного Михайла. — Дитина в нас гіперактивна, саме підлітковий вік, то справитися з ним важко. До табору був малокерований, робив, що хотів, а тепер став спокійнішим. Ми ніколи не співали патріотичних пісень, а тепер удома його не зупинити, ще й нас запрошує.

Із дітьми працює 20 вихователів.

— Увесь табір присвячений історичній тематиці, але щотижня додаємо якусь тему. Остання була мистецькою. Ходили в театр, діти розігрували постановки, до нас приходили професійні актори, проводили майстер-класи. По завершенні зміни діти влаштували концерт для батьків, — розповідає 41-річна Людмила Лозова, куратор проекту "Велика гра". — Наступна зміна буде спортивною.

Ініціатор створення табору Валентина Жуковська, 53 роки, вважає, що його основне завдання — навчити дітей спілкуватися в колективі.

— У програму ми заклали три принципи. Для того щоб дитина гармонійно розвивалася, їй потрібно працювати, вчитися й відпочивати. Щодня дітки трудяться: прибирають територію, доглядають за створеними ними ж клумбами. Обов'язково вчаться — майстер-класи з малювання, оригамі, квілінгу, спортивні заняття. І звісно ж, відпочивають: плавають на човнах, їздять на екскурсії, дивляться фільми, грають у пластунські ігри. Найголовніше, що ці принципи діти переносять додому. Через такі заходи, як день відкритих дверей, ми зможемо залучати батьків до виховного процесу, — каже Валентина Борисівна.

Зараз ви читаєте новину «У таборі "Велика гра" набрали десяту зміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути