четвер, 26 листопада 2009 17:50

Шпильки до 15 сантиметрів не втрачають популярності

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  Адміністратор черкаського магазину ”Італіан шуз” Наталія Зайцева показує шкіряні чоботи на 11-сантиметровому каблуку за 4400 гривень. Каже, що класичні моделі взуття завжди популярні серед покупців. Бо підходять до будь-якого одягу
Адміністратор черкаського магазину ”Італіан шуз” Наталія Зайцева показує шкіряні чоботи на 11-сантиметровому каблуку за 4400 гривень. Каже, що класичні моделі взуття завжди популярні серед покупців. Бо підходять до будь-якого одягу

Цієї зими популярні чоботи-ботфорти з довгими халявами. У черкаських взуттєвих магазинах можна знайти на шпильці, високих стійких підборах або на низькому ходу. Із замком-"блискавкою", із заклепками або на шнурівці. Матеріали — шкіра, замша чи комбіновані.

— Ось модна модель, — адміністратор магазину "Італіан шуз" Наталія Зайцева показує чорні ботфорти з нубуку. — Підошва поліуретанова. Передня частина халявок у формі ліній-складок, нерівномірно розташованих по всій висоті. Згори халявки зібрані декоративним ременем. Застібаються на "блискавку", яка доходить до середини чобіт.

Радять також купувати на зиму короткі ботильйони з прихованою платформою, на стійких конусоподібних підборах.

Наталія Зайцева демонструє замшеві короткі чоботи темно-синього кольору. Ззаду взуття прикрашають кругла брошка з камінцями Сваровські й бахрома:

— У цьому сезоні актуальні різнокольорові моделі взуття. Особливою популярністю користуються фіолетовий, бірюзовий, бузковий, бордовий, синій кольори. Звісно, класика — темно-коричневий та чорний — залишаються. Носок модний трохи закруглений, може бути укріплений металевими вставками. Ще — трикутний із заокругленим або гострим кінчиком. Каблук широкий, квадратний, заввишки від 5 до 12 сантиметрів. Не втрачають популярності шпильки — від 3 до 15 сантиметрів. Взуття оздоблене бісером, вишивкою, камінцями, великими пряжками, хутром, бахромою. Але всього по-мінімуму.

Ціна у 550 гривень мене влаштовує. Сезон хоть відходять?

Серед молоді популярні так звані "уги" — широкі чоботи на пласкій підошві, схожі на валянки. Зроблені з тканини зі штучним хутром або з натуральної овчини. Деякі моделі прикрашені вишивкою, аплікаціями.

— Ціна у 550 гривень мене влаштовує, — крутить чобіт у руках 17-річна Аліна Петренко. — Сезон хоть відходять?

Продавець запевняє, що гарантія — 45 діб. Взуття переважно польське. Пропонує подивитися подібні моделі московського виробництва. Говорить, вони якісніші, але на 200 грн дорожчі.

На дощову погоду пропонують гумові чоботи яскравих кольорів.

Зараз ви читаєте новину «Шпильки до 15 сантиметрів не втрачають популярності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути