понеділок, 02 вересня 2013 00:45

"Собак привозять на машинах із водіями"

Автор: фото: Анна ПОЛІЩУК
  У спа-салоні для собак  Валерія Стрельченко  робить зачіску йоркширському тер’єру. Її сестра Юлія позаду вистригає гриву котові. Салон для тварин відкрили у Черкасах два місяці тому. Тут стрижуть, купають, роблять зачіски, чистять вуха і зуби домашнім тваринам
У спа-салоні для собак Валерія Стрельченко робить зачіску йоркширському тер’єру. Її сестра Юлія позаду вистригає гриву котові. Салон для тварин відкрили у Черкасах два місяці тому. Тут стрижуть, купають, роблять зачіски, чистять вуха і зуби домашнім тваринам

24 серпня об 11.30 Анна Кушнір, 25 років, несе йоркширського тер'єра Фанні до спа-салону для тварин. Його відкрили у Черкасах на бульв. Шевченка.

— Нам треба на ушках убрать, на лапках порівнять, зробити зачіску і покупати. Завтра йдемо у гості, маємо гарно виглядати, — відстібує повідець.

Майстер 28-річна Юлія Стрельченко знімає з песика рожевий комбінезон. Несе купати у ванну.

— Деяких собак привозять на машинах із водіями, хазяїв і не бачила, секретарі зазвичай записують. Працюємо до 23.00, — каже Юлія. — Буває, на одну тварину йде майже 4 години.

У кімнаті пахне шампунем та парфумами.

— Власник далматинця купив у нас для себе шампунь, яким миємо тварин. Розповідав, що волосся стало шовковисте, не ламається. Була така ситуація, що жінка мила пса своїм шампунем. Коли привела до салону за день до виставки, я помила безфосфатним — шерсть білого лабрадора потемніла. Грошей за роботу не взяла, але для тварин треба спеціальні засоби, щоб не псувати колір та блиск, — говорить майстер.

Шерсть Фанні сушить феном. Потім робить зачіску, обрізає кігті.

— Якщо собака запущена, то беру більше грошей, бо треба багато вичісувати.

За 2 год. повертається хазяйка, платить 160 грн.

Найдешевша процедура у спа-салоні — стрижка кігтів. Від 10 грн — цуценятам, 20 — собакам маленьких порід, 30-40 — великих. Пострижуть  малого пса чи кота за 60 грн, кудлатого великого собаку — 180 грн. Масаж і купання коштують 50 грн, нафарбувати кігті — 20.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Собак привозять на машинах із водіями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути