субота, 21 січня 2012 08:15

Семеро голів райдержадміністрацій орендують житло

У кінці минулого року голові Канівської райдержадміністрації Олексію Гиці купили службову квартиру за 300 тис. грн. За кілька тижнів дали згоду на приватизацію житла. Перед цим голова сказав, що "рік прожив у собачих умовах". Загалом у Черкаській області керівниками районів працюють десять приїжджих.

Голова Монастирищенської РДА 49-річний Володимир Басанець винаймає квартиру в місцевого підприємця Ігоря Будьомка. В одноповерховому будинку займає дві кімнати. Родину в Монастирище не забрав. Час від часу до голови приїжджає дружина.

— Я не в собачих умовах живу. Монастирищани це знають.

Керівник Звенигородської райдержадміністрації Микола Чередник, 50 років, винаймає квартиру неподалік центру за власний рахунок.

— Як був головою РДА в Жашкові, ніхто не надавав мені ніякого житла, — стверджує Микола Чередник. — Тут винаймаю двокімнатну квартиру. За місяць плачу 200 гривень. Плюс комунальні послуги.

Каже, що не звертався до держави для отримання службового житла.

— Державний бюджет не передбачає подібних витрат, — знизує плечима. — Як же я буду купляти собі за рахунок бюджету житло, якщо я ще не придбав жодної квартири для спеціалістів чи службовців?

Голова Тальнівської райдержадміністрації Микола Бардадим, 51 рік, працює в Тальному з 16 листопада минулого року. Родом із Корсунь-Шевченківського, там живе його родина.

— Перший період після приїзду в Тальне жив у готелі, — розповідає Дмитро Миколайович. — Знаю, що все контролюється, тому квитанції про оплату всі зберігаю. Я приходжу з роботи пізно, хочеться якогось домашнього затишку, тепла. Готель такого не дає та й по фінансах б'є. Пробував їздити на Корсунь додому, але це тяжко.

Тепер Микола Бардадим шукає житло.

— Живу у квартирі друзів, умови хороші, — каже. — Квартира двокімнатна, є душ, тепло. Розміщена в п'ятиповерхівці, віддаленій від центра. Освітлив під'їзд, поремонтував лавочки біля будинку.  Тепер приємно дивитися. Але це тимчасове помешкання, почуваюся як у гостях, тому хотів би, як і всі люди, своє житло. Купив би недорогу хату в селі. На одній із нарад навіть запитав у сільських голів, чи нема хати, яку можна було б купити. Але чомусь вони вирішили, що це жарт: як це голова адміністрації в селі житиме?

Державного житла не хоче.

— На одній із сесій депутати піднімали це питання, але я особисто на державне житло не претендую.

Керівник Лисянського району 58-річний Володимир Оникієнко живе в селі Моринці Звенигородського району.

— Для лисян я не заїжджий, а місцевий, — каже. — До роботи в Лисянку добираюся автомобілем за 15 хвилин. Трачу менше часу, аніж деякі підлеглі, які живуть безпосередньо в райцентрі.

Голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло за свої гроші винаймає житло в обласному центрі.

Христинівську РДА очолює уманець Володимир Сидорчук, 59 років. Підлеглі розповідають, що він щодня їздить на роботу з Умані за 35 км. У Жашкові адміністрацію очолює Олександр Павлов, він приїжджий із Харківської області. У Жашкові мешкає в готелі місцевого кінного заводу.

Орендують житло також голови Чигиринської та Золотоніської райдержадміністрацій Олександр Цисаренко та Оксана Криницька.

Зараз ви читаєте новину «Семеро голів райдержадміністрацій орендують житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути