понеділок, 12 вересня 2011 06:45

П'ятірка способів, як молодій родині отримати житло

Викупити кімнату у гуртожитку. Звичайна розміром 10–12 "квадратів" коштує 10–15 тисяч доларів. Кухня йде на два-три такі помешкання. На сьогодні у місті приватизовані 99 відсотків гуртожитків, — розповідає 50-річний Михайло Моторний з агентства нерухомості "Март". У власника слід вимагати ордер на кімнату.

Інвестувати у будівництво. Однокімнатка у новобудові коштує трохи більш як 200 тис. грн. Треба внести перші 30%, решту — до завершення будівництва. Можна обрати зручний для себе термін — до кінця цього року чи наступного. Відсотки не нараховують. Ризик — будівництво може затягнутися на невизначений термін.

Виграти у лотерею "Хто там". Квиток коштує 5 грн. Щоб виграти квартиру, спочатку треба отримати запрошення у студію. Як розказує розповсюджувач лотерейних білетів 25-річна Яна Медведенко, торік двоє черкасців виграли квартири. Один — водій 31-го маршруту, а другий — бізнесмен. Обоє забрали грішми. Раніше давали квартири у новобудовах, але без ремонту, а зараз дають з ремонтом і сантехнікою.

Доглянути за житло самотню людину. Слід переконатися, що людина, яку мають доглядати, є власником житла і справді самотня. Перевірити, чи немає боргів за комунальні послуги. Договір про довічне утримання укласти в нотаріуса. В ньому прописати всі умови. При розірванні угоди гроші за ремонт чи інше тим, хто доглядав, не повертають.

Придбати хату в селі. За 25–30 км від Черкас можна купити цегляний будинок площею 25 кв. м із земельною ділянкою 6–12 соток за $2,5–3,5 тис. У хаті немає газу, тепло через грубу. Є електрика. Капітальний ремонт такого будинку коштує $100 за "квадрат".

Зараз ви читаєте новину «П'ятірка способів, як молодій родині отримати житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути