понеділок, 11 лютого 2013 06:45

Найпростіше знайти роботу в лютому та вересні

Змінити фах за короткий термін можна у приватному навчальному центрі. Пропонують більш як півсотні курсів. Тривалість навчання від двох тижнів до півроку. Вартість залежить від обраного курсу, його тривалості та кількості людей у групі. Про нову професію говоримо з директором приватного навчального центру в Черкасах Любов'ю ГАЛІНЗЯНОВОЮ, 47 років.

Хто найчастіше хоче змінити професію?

— Молоді вчителі й спеціалісти економічних спеціальностей. У село їхати випускники педвузів не хочуть, та й школи закривають. Перенавчаються на менеджерів. Ті, хто отримали економічні спеціальності, йдуть і після коледжів, і після університетів. Ми даємо практичні знання, потрібні в роботі. Бо в більшості практики немає, тому знайти роботу складно. Жінки з вищою освітою опановують манікюр, педикюр.

Які курси найпопулярніші?

— На першому місці — комп'ютерні. Роботодавці вимагають від менеджерів знання 1С та інших бухгалтерських програм, управління персоналом, менеджменту продажів. На другому місці — дизайнерські курси. Далі йдуть графічний дизайн — "ЗD макс", "Корел" та "Фотошоп". Бухгалтерську програму 1С можна вивчити за два тижні, якщо людина дуже хоче. Англійська мова треба, коли робітник іде на підвищення або влаштовується на високооплачувану роботу. Для вивчення можна організувати індивідуальні заняття. Популярні діловодство, секретаріат, стилістика, візаж.

Як швидко можна знайти роботу після курсів?

— До нас звертаються роботодавці й обирають працівників. Нашим випускникам знаходимо роботу протягом року. Найчастіше людей шукають у лютому та вересні, в цей час знайти бажану роботу найлегше.

Ваші курси програмного адміністратора й бухгалтерської програми 1С коштують найдорожче — 3,5 тисячі гривень. Чому саме ці?

— Бо таких фахівців мало, вони завжди потрібні, роботу знайти легко й гарна зарплата. Найдешевші — поглиблене вивчення користування комп'ютером, від 300 гривень.

Як змінився попит на такі знання за останні роки?

— Сім років тому, коли ми починали роботу, у нас майже всі групи були повні — займалося по 15 -20 осіб у кожній. Тоді починалася комп'ютеризація і йшли всі — від учнів до інженерів підприємств. Сьогодні набираємо по півгрупи. У людей невисокі зарплати, тому не кожен може оплатити курси. Приходять ті, кому ці заняття дадуть можливість заробляти більше або знайти роботу.

Зараз ви читаєте новину «Найпростіше знайти роботу в лютому та вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути