понеділок, 04 березня 2013 05:45

Медсестрам не можна казати "на добраніч"

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— У мене в кабінеті є набір ручок від різних фармацевтичних фірм. Вони стоять усі разом, і коли заходить пацієнт, я беру будь-яку навмання й пишу нею. З часом почала помічати, що від того, якою ручкою пишу, залежить настрій пацієнта, — каже лікар-гастроентеролог із Черкас Вікторія Бростівська, 30 років.

— Тож, якщо у першого пацієнта, якому заповнюю картку, привітний та гарний настрій, то ручку докупи не кладу. Далі нею пишу. Тоді в наступних пацієнтів гарний настрій теж. Ще один забобон, у який вірю — медсестрам, які залишаються на нічне чергування, не можна казати "на добраніч". Бо ніч буде дуже неспокійною.

Колишній дільничний Василь, 29 років, прізвища не називає, розповідає, що міліціонери ніколи не сідають на стіл у черговій частині.

— Це до трупа. Ще не можна прощатися потисканням руки, бо потім знову зустрінешся з колегою на виклику. І у ворота, в які завозять ув'язнених, не можна заходити міліціонерам. Щоб самому не потрапити за ґрати.

Пожежники теж на прощання не тиснуть руки колегам, аби знову не зустрітися на пожежі.

— Не можна виїжджати на виклик у новій формі, бо ситуація буде випробовувати: у новій формі — значить, недосвідчений, є шанс отримати травму. Тому, коли видають нову форму, треба її кинути на підлогу, хай трохи поваляється в пилюці, набере бойового вигляду. Пожежа повинна боятися рятівника, — говорить Костянтин Проценко, 45 років, помічник начальника Головного управління МНС у Черкаській області. — Якщо в машині сиділа жінка, обов'язково вимітаємо кабіну. У пожежників працює закон парності: якщо знайшов труп, то незабаром трапиться ще раз такий випадок.

Працівники ДАІ вірять, що поганий знак, якщо впаде жезл, — не пощастить.

— Є водії, які, побачивши, що дорогу перебігає чорна кішка, з'їжджають на узбіччя й пропускають інших, або ж узагалі змінюють напрямок руху, — розповідає Володимир Ліщенко, 37 років, старший інспектор зі зв'язків із громадськістю обласного управління ДАІ.  — Сідаючи до службової автівки ніколи не обходимо її спереду. Це ніби сам собі переходиш дорогу. Якщо інспектор їде на далеку відстань й дорогою йому доводиться зупинитися, то він ніколи не зробить автомобілем задній хід. Чому так роблять — не пояснюють. На номерних знаках не люблять цифр 6 і 13.

Зараз ви читаєте новину «Медсестрам не можна казати "на добраніч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути