Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2013 06:15

"Магазинів багато, а піти вечером нема куди"

Черкаси й Умань потрапили до топ-50 найкращих для життя міст України, за версією журналу "Фокус". Черкаси на 31-му місці, Умань — на 33-му. Запитали місцевих жителів про переваги та недоліки проживання в цих містах.

Олександр Чернов, 38 років, Черкаси:

— Працював три роки в Києві, на роботу постійно запізнювався. Прокидався о п'ятій ранку, щоб на 9.30 потрапити в офіс. Добирався на своїй автівці — кожного дня зранку годину стирчав у пробках, ввечері — 2 години. Коли народилася донька, вирішили переїхати до батьків у Черкаси. Тепер радію — вставати можу о сьомій ранку і на роботу за 15 хвилин доїжджаю.

Світлана Черчук, 18 років, Черкаси:

— У нас дуже дорога освіта. Хоч і живу в Черкасах, але батьки не потягнуть оплатити мені стаціонарне навчання в університеті. Змушена була везти документи в Чернівці, там наполовину дешевше і стипендія на 100 гривень більша.

Павло Маслєнніков, 17 років, Умань:

— Магазинів багато, а піти вечером нема куди. Спокойних тихих кафе майже нема, кінотеатр ледь дихає. Про те, щоб десь покататися на роликах, я взагалі мовчу. Хіба що в Софіївку можна піти, але й там увечері багато п'яних.

Сергій Нижник, 26 років, Умань:

— Я п'ять років живу в Умані. Приїхав сюди із села неподалік. Місто провінційне, але тут є все, що треба. Регулярно ходять автобуси, хоча й ціна за проїзд вища, ніж у Києві. Багато шкіл і садків, велика лікарня. Роботу знайшов швидко, монтажником працюю. В місяць маю 2 тисячі. Тисячу віддаю за оренду квартири, на решту живу.

Алла Романовська, 49 років, Умань:

— Умань — туристичне місто. Ті, які мають клепку, непогано на цьому заробляють. Можна здавати квартири хасидам або проводити неофіційні екскурсії в Софіївці. Головний мінус — старі водопроводні труби. Через них наша вода, мабуть, найгірша у країні, а ціни на неї дуже високі. Та й включають воду по 3 години — вранці й увечері.

Зараз ви читаєте новину «"Магазинів багато, а піти вечером нема куди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути