четвер, 31 березня 2011 18:56

Лисиць не дозволили стріляти

55-річний Іван Решетник, голова Тальнівського товариства мисливців і рибалок, звернувся до Черкаського управління лісового господарства. Просив дозволу на відстріл лисиці. Мотивував збільшенням кількості звіра. Однак отримав відмову.

— Сказали, що не треба тривожити лисиць зараз. Мовляв, у мисливський сезон треба було стріляти. А зараз хоч їх і понад норму, але стріляти не дозволили.

Узимку у Тальнівському районі нарахували 110 лисиць.

— Усіх тварин важко порахувати, майже неможливо, — каже Іван Решетник. — Бо більше як половина живуть не у полі чи лісі, а в селах у покинутих хатах або хлівах.

Кілька років потерпає від тварин Павлівка Перша.

— Лиси чекають, коли господарі випустять зранку курей. Якщо якась курка зазівалася, відразу ловлять. Травити чи заливати лисячі нори водою не маємо права, бо це браконьєрство.

У Веселому Куті лисячий виводок жив на шкільному подвір'ї.

— Доки ми їх знайшли, то вони під бетонною плитою на теплотрасі встигли лисенят вивести, — продовжує Іван Дмитрович. — Якщо в лісі чи в полі за зиму виб'ємо й приведемо до норми, то в селах — біда. На осінь знову буде лисиць повно.

Голова розповідає, що у Гордашівці мисливці загнали лиса до хати-пустки.

— Потім обшукали всю будівлю, а той наче під землю провалився. Вийшли, закурили. А він подерся у грубу, пересидів у комині й вискочив чорний, як сажотрус. Дядьки подумали, що то собака, й не звернули уваги. Коли схопилися, то лиса й слід простиг.

Зараз ви читаєте новину «Лисиць не дозволили стріляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути