понеділок, 03 вересня 2012 05:45

КВУ прогнозує перемогу у Соснівському окрузі Петру Душейку

Автор: фото з сайта www.poltava.pl.ua
  Олександр Черненко: "Опозиція програла виборчу кампанію наперед"
Олександр Черненко: "Опозиція програла виборчу кампанію наперед"

Упізнаваним і фінансово спроможним називає голова Комітету виборців України Олександр Черненко кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №195 Петра Душейка. На думку експерта, він буде одним із головних претендентів на  мандат. Також значні шанси має Олексій Головко, заступник голови ОДА Сергія Тулуба.

— Останні двоє, скоріше за все, і розіграють між собою, путівку під купол Верховної Ради, — коментує ситуацію Олександр Черненко, 36 років.

За оцінкою фахівця, вибори в одномандатних округах можуть добре проілюструвати всю виборчу кампанію 2012 року.

— Одним із головних висновків цього аналізу є те, що опозиція програла виборчу кампанію наперед і зробила це не один раз, — вважає він. — Перш за все тоді, коли підтримала законопроект, який запроваджував змішану виборчу систему. Шанси на проходження кандидатів від опозиції в адміністративно керованих регіонах уже тоді виглядали примарними. Але можливості переломити ситуацію були. Такі технології, як праймеріз, висування єдиних кандидатів на їх основі, похід найрейтинговіших опозиціонерів на округи могли б додати плюсів "Батьківщині". Із семи округів Черкащини опозиція могла б розраховувати мінімум на чотири.

За словами Олександра Черненка, на 195-му окрузі, до складу якого входить Чорнобаївський район, міг би висунутися Микола Томенко, а на 199-му — Анатолій Гриценко, якому рідні Звенигородський район і місто Ватутіне.

— Коли черкаські опозиційні керманичі оголосили склад своєї мажоритарної дрім тім, їх опоненти, скоріш за все, радісно потирали руки і відкоркували шампанське. Тоді вже можна було вдруге констатувати програш єдиних опозиціонерів з огляду на список їх кандидатів, — вважає Олександр Черненко.

На думку експерта, Черкащина підтримає загальні тенденції цих виборів.

— У багатьох регіонах оглядачі дивуються на підбір кандидатів Об'єднаною опозицією, нарікають на відсутність домовленостей в опозиційному таборі, відмічають успішні кампанії самовисуванців. Отже, черкаcці — у тренді. І це єдине, що тішить на цих виборах, — підсумовує Олександр Черненко.

За матеріалами інтернет-видання "Главком" http://glavcom.ua/articles/7926.html

Зараз ви читаєте новину «КВУ прогнозує перемогу у Соснівському окрузі Петру Душейку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути