четвер, 22 квітня 2010 16:33

"Коли в"їжджаєш у Черкаси, перше, що бачиш, жахливий магазин "Меблі"

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Губернатор Сергій Тулуб родом із Донецька. Каже, що в дитинстві часто гостював у діда з бабою в селі Богуславець Золотоніського району Черкащини
Губернатор Сергій Тулуб родом із Донецька. Каже, що в дитинстві часто гостював у діда з бабою в селі Богуславець Золотоніського району Черкащини

19 квітня новий губернатор Черкащини 56-річний Сергій Тулуб звітував про перші 10 днів своєї роботи. На зустріч із журналістами запізнився на 10 хв. Прийшов до зали разом з охоронцем.

За 10 днів на посаді губернатор нікого не звільнив і не призначив. Хоча зустрівся з усіма мерами міст та головами райдержадміністрацій. Отримав благословення від митрополита православної церкви Московського патріархату Володимира.

Тулуб починає розмову із загальнодержавних проблем із бюджетом і переходить на обласні.

— Я побував на ринку, зустрівся з реалізаторами, вивчив ціни. На одну й ту ж продукцію у місті і в селі ціни різняться у два-три рази, — розповідає українською голова ОДА. Іноді вставляє російські слова. — У Черкасах понаставляли на газонах якісь космічні контейнери. У центрі — сміттєзвалище, палатки, не можна пройти.

Обіцяє за 100 днів вирішити проблеми, які є на Черкащині. Серед них — ремонт доріг. Каже, що зобов"язав "Облавтодор" до 9 Травня ліквідувати ями на дорогах. Зупиняється на підготовці до святкування 65-ї річниці Перемоги:

— Цього року уряд удвічі збільшив одноразову щорічну допомогу інвалідам війни та жертвам репресій. Нам виділили 19,4 мільйона. Із них ми вже виплатили 15 млн. Решту виплатимо десь до 5 травня. Ветеранів, які потребують житла, забезпечимо ним. Інше питання — автомобілі. Сьогодні у черзі на авто 715 осіб. Нам треба на ці потреби 26 мільйонів. Уряд гроші перерахує, але спочатку треба перевірити й уточнити списки.

Голова ОДА закликав усіх вийти 24 квітня на суботник, що проходитиме в рамках всеукраїнської акції з благоустрою "За чисте довкілля".

— Коли в"їжджаєш у Черкаси, перше, що бачиш, жахливий магазин "Меблі", на нього ж не можна дивитися. А центральний бульвар? Загорожі якісь, обшарпані будинки, як після війни. Невже не можна навести порядок? — критикує мера Сергія Одарича.

Сьогодні у черзі на авто 715 осіб. Нам треба на ці потреби 26 мільйонів

Сергій Тулуб до кінця квітня обіцяє призначити всіх голів РДА та своїх заступників. Розповідає, що за 10 днів йому надійшло два портфелі пропозицій із кадрами.

— У мене зараз немає часу на формування команди. Якби людина могла не спати, то я б не спав, але, на жаль, це неможливо. Але через 10 днів ми визначимося і кандидатури будуть призначені. Ми не будемо ловити чорних кішок чи займатися відьмами, а будемо працювати. Кожному знайдеться напрямок, де він зможе показати свій професіоналізм.

Говорить, що запропонував співпрацю всім колишнім губернаторам Черкащини — їх призначить своїми радниками на громадських засадах. А також планує зустрітися з народними депутатами із різних фракцій — вихідцями із Черкаської області.

Кажуть, що новий керівник області заборонив працівникам облдержадміністрації  напряму спілкуватися з журналістами. З них ніби взяли розписки. Відтепер коментар чи довідку можна отримати тільки після запиту до прес-служби.

Голови адміністрацій скаржилися, що 19 квітня губернатор заборонив їм вітати з днем народження свого заступника Василя Корнієнка на роботі. Пригрозив звільненням. Хоча за колишнього губернатора Олександра Черевка так було заведено.

Через тиждень після призначення нового губернатора на інтернет-сайті Черкаської облдержадміністрації зник розділ "Голодомор 1932–1933 років на Черкащині". З"явилися розділи "65-й річниці Великої Перемоги присвячується" та "Регіональний комітет з економічних реформ". 21 квітня розділ про голодомор знову винесли на головну сторінку сайта.




2004-го Сергій Тулуб отримав звання Герой України. У той час він був міністром палива та енергетики України і президентом "Енергоатома". На піджаку носить мініатюру ордена Держави.

Звання Героя України дає право на надбавку до пенсії, звільняє від сплати комунальних послуг. Можна безкоштовно їздити у громадському транспорті

Новий губернатор пообіцяв:

— добудувати обласну дитячу лікарню та реконструювати міст через Дніпро

— відремонтувати дороги

— виплатити зарплату тролейбусникам і оновити парк

— до Дня Перемоги провести виставку "Товари Черкащини"

— забезпечити ветеранів житлом і автомобілями

— провести спільну з Мінпаливенерго нараду щодо початку будівництва Канівської гідроакумулюючої електростанції та роботи Канівської ГЕС

— спільно з правоохоронцями вивчити питання законності надання в області земельних ділянок

— добудувати музей Шевченка у Каневі

— залучити інвестиції на будівництво сміттєпереробного заводу і свинокомплексу на 120 тис. голів, для відродження аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «"Коли в"їжджаєш у Черкаси, перше, що бачиш, жахливий магазин "Меблі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути