четвер, 22 квітня 2010 16:34

"Із заступників, напевне, зніме першого"

— Ні від підвищення, ні від пониження на посаді ніхто не застрахований. Об"єктивно це залежить від результатів роботи. Цілком імовірно, що Сергій Тулуб із його компетентністю та великим досвідом державної роботи через два-три роки піде на підвищення, — вважає Василь Мельниченко, 61 рік — кандидат історичних наук, директор Навчально-наукового інституту історії і філософії Черкаського національного університету ім. Хмельницького.

На думку Мельниченка, новий керівник області почне вирішувати життєво важливі для Черкащини питання. Послідовність буде приблизно такою: спершу — ґрунтовний і об"єктивний аналіз стану справ в усіх сферах, вивчення і заміна недієздатних кадрів. Далі — визначення, як реалізувати програми розвитку економіки. Після цього — відродження промислового потенціалу області та створення сприятливих умов для інвестицій.

— "Золота підкова" — загалом позитивна і навіть новаторська за задумом програма. Але вона була скомпрометована непрофесійністю її розробників і виконавців. До того ж іще треба з"ясувати, яка частина державних коштів використана не за призначенням. Сподіваюся, що надалі заходи з відродження і розвитку історичних центрів Черкащини будуть розроблятися і реалізовуватися із залученням фахівців.

Через два-три роки піде на підвищення

Щодо кадрових питань, то із заступників, напевне, Тулуб зніме першого. З-поміж голів районних адміністрацій звільнять, мабуть, тих, хто запустив справи і не здатен виправити ситуацію.

— Чи боротиметься з хабарництвом? Безумовно, так, але робити це йому буде нелегко — надто глибоке коріння в цього явища в масштабах суспільства. Було б добре, щоб одночасно із цим викорінили і розквітле на Черкащині підлабузництво та безмірне самовозвеличення керівників.

Зараз ви читаєте новину «"Із заступників, напевне, зніме першого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути