четвер, 16 грудня 2010 17:50

Безробітним купили лопати

Уманський центр зайнятості закупив 30 лопат. Їх даватимуть безробітним, які допомагатимуть комунальникам прибирати сніг.

— Зрозуміло, що цілий день сніг кидати ніхто не буде. Ми можемо лише допомогти службам, але не працювати за них. Тим паче що якщо порахувати, скільки отримає безробітний за день громадських робіт, то орієнтовно це буде 30 гривень, — розповідає 34-річний Степан Фащевський, директор уманського міського центру зайнятості.

У липні центрам зайнятості дозволили залучати до громадських робіт усіх безробітних, які перебувають на обліку.

— Це полегшило нам роботу, бо були люди, які отримували допомогу, але хотіли додатково йти ще й на громадські роботи. Так до основної допомоги від держави можна заробити й мінімальну зарплату. Ми залучали людей до прибирання міста, кладовищ. Раніше стикалися з проблемами, коли є робота, де можуть бути задіяні наші люди, але немає інвентарю. Влітку придбали шість мотокіс і дві бензопили, возики та все необхідне для прибирання територій. Коли даємо на громадські роботи людей, то віддаємо інвентар на зберігання організації, де вони працюватимуть. Після знову забираємо.

Зараз ви читаєте новину «Безробітним купили лопати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути