Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 07:30

Чиновники оформляються на пенсію за інвалідністю

Понад 30 чиновників з обласної державної адміністрації та Черкаського міськвиконкому вийшли торік на пенсію у зв'язку з інвалідністю. Такий масовий вихід чиновників пов'язують із пенсійною реформою. Пропрацювавши на держслужбі 10 років, вони отримують пенсію 80% зарплати.

В обладміністрації на пенсію за інвалідністю пішли шестеро осіб. Останнім звільнився заступник губернатора Василь Корнієнко, 51 рік:

— Я маю серцево-судинне захворювання. З роботою це ніяк не пов'язано. Особливих труднощів чи преференцій при оформленні документів не мав. Оформлявся, як і всі люди. Трохи підлікуюся й продовжу працювати.

Колишній начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА 52-річний Василь Лелека хворіє на артроз тазостегнових суглобів.

— Думав, щось несерйозне, доки не зробив знімок. Операція коштує 50-60 тисяч гривень. Таких грошей не маю. Про працевлаштування не думав. Якби запропонували якусь роботу на дому, то, може, й погодився б.

Колишній начальник управління житлово-комунального господарства ОДА 60-річний Леонід Лукієнко звільнився 2010-го.

— Я маю 43 роки трудового стажу. Йти з роботи не хотілося. Але як треба було лягати на операцію, просив у начальства відпустку. Не дали. Натякнули, щоб розраховувався.

Колишній начальник одного з районних відділень управління соціального захисту 57-річний Сергій, прізвище просить не називати, коментує ситуацію:

— Я і сам звільнився з роботи через інвалідність. Не мав гарантії, що з районними самодурами дороблю до пенсії.

Депутат обласної ради Любов Майборода каже, багато держслужбовців ідуть на пенсію незаконно:

— Платять лікарям 5 тисяч доларів, двічі лягають в лікарню й отримують довідку про інвалідність. Найчастіше вибирають другу групу. — Потім мають 5 тисяч гривень пенсії. За рік витрачені гроші повертають. Згодом ідуть працювати в приватні структури.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники оформляються на пенсію за інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути