Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2016 17:23

Знаменитості, які прославили Україну в світі
6

Gazeta.ua склала рейтинг відомих українців, які прославили свою країну на увесь світ.

Лілія Подкопаєва, 38 років олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики

Автор: fashiony.ru
 

У 1996-му Лілія Подкопаєва стала абсолютною чемпіонкою Олімпійських ігор в Атланті, і завоювала одразу дві золоті медалі. В тому ж році стала абсолютною чемпіонкою зі спортивної гімнастики Чемпіонату Європи у Великобританії. До змагань готувалася з переломом ребер. Спортсменка є володаркою 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей тільки на міжнародних змаганнях, не рахуючи національних першостей.

Після Олімпійських ігор українській "Золотій Лілії" фанати дали прізвисько "Леді Под".

Богдан Ступка, актор, помер у віці 70 років через серцевий напад

Українського актора театру і кіно Богдана Ступку за свою кінокар'єру удостоїли близько 15 кінонагород і призів. На нью-йоркській прем'єрі нового фільму Кіри Муратової "Два в одному" Ступку порівнювали з Робертом Де Ніро, Аль Пачіно та Ентоні Хопкінсом. Відзначили його майстерність у акторській грі. Пропонували зніматися за кордоном. За життя Ступка казав, що ніколи не виїде з України. Його колеги кажуть, міг стати зіркою світового кінематографу.

Автор: www.vokrug.tv
 

Ступка виконав близько 100 ролей на кіноекрані і більше 50-ти на театральній сцені. Прославився ролями у фільмах "Кайдашева сім'я", "Чорна Рада", "Вогнем і мечем", "Тарас Бульба". В 2001-му актор знявся у скандальному фільмі українського режисера Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу", де зіграв самого гетьмана.

Протягом 1999—2001 років був міністром культури і мистецтв України. Потім очолив національний академічний драмтеатр ім. Івана Франка. 22 липня 2012-го актора не стало.

В 67 років отримав звання кращого актора на Римському кінофестивалі. Польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі згадує, як разом із Ступкою возили туди фільм "Серце на долоні".

"Богдан Ступка переглянув фільм зі своєю участю і пішов. Купив квиток на літак і тут організатор фестивалю каже, що український актор отримав приз за кращу чоловічу роль. Вмовляю Ступку залишитися на нагородження. Він каже: "Навіщо? Я побував в Римі, подивився на красивих жінок, пора додому". Тоді сказав йому за приз. Він не повірив. Все казав: "Якщо ти мене обманюєш - я тебе вб'ю!", - розповідає Заннусі. - Вже на прес-конференції світова преса питала: "Ми сто років пишемо на тему кіно і не знаємо цього артиста. Чому ми його не знаємо? Де ви його ховали?" Це історія, в яку складно повірити. Адже це був абсолютний прорив на Римському кінофестивалі. Ми не очікували ніяких нагород. Тоді в Рим привезли картини з усіма "грандами": Роберт Де Ніро, Аль Пачіно, Шон Коннері, Харрісон Форд".

Руслана Лижичко, 43 роки, співачка, переможниця Євробачення-2004

Автор: lime.apostrophe.com.ua
 

Українська співачка підкорила усю Європу гуцульською піснею "Дикі танці" під час виступу на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" 2004-го. Тоді про Україну заговорив увесь світ. В наступні роки на цьому конкурсі стало більше автентики, національних мотивів. Того ж року співачка випустила англійську версію диска "Дикі танці" з назвою "Wild Dances". За нього Румунія нагородила Руслану, як за "Кращий іноземний альбом". Її пісні виконує філіппінська співачка Велл Баріа.

Руслана була активною учасницею Помаранчевої революції та революції Гідності. За часів президента Віктора Ющенка стала народним депутатом.

Андрій Шевченко, 39 років, футболіст, володар "Золотого м'яча"

Автор: ua.igotoworld.com
 

Футболіст Андрій Шевченко почав свою футбольну кар'єру у 1992 році. Тоді він став кращим бомбардиром команди першої ліги "Динамо-2". Весною 1995 року починає грати в збірній України. У 1999 році прославляє Україну на весь світ. Саме на цей рік припав пік його кар'єри. Він почав грати в італійській команді "Мілан". Сума угоди з продажу гравця становила $25 млн. Тоді Шевченко став кращим бомбардиром італійської першості. Забив 24 м'ячі в 32-х іграх.

Андрій Шевченко - перший українець, який виграв Лігу чемпіонів УЄФА у складі футбольного клубу "Мілан" у 2003 році. За 12 років футбольної кар'єри Шевченка визнали кращим футболістом Європи. Він отримав Золотий м'яч.

Цього року Андрій Шевченко став головним тренером збірної України.

Брати Клички, чемпіони світу з боксу у важкій вазі

Автор: ua.igotoworld.com
 

Віталій і Володимир Клички свою боксерську кар'єру зробили у Німеччині. Спільний професійний дебют відбувся 16 листопада 1996 року в Гамбурзі. Обоє нокаутували свого суперника. З того часу вчили світ вимовляти їхні імена та розрізняти їхні обличчя.

Їх вважають своїми у Європі. Їх поважають та побоюються в Америці та на інших континентах.

На честь братів Кличків названо астероїд № 212723, відкритий 14 вересня 2007 року в Андрушівський астрономічної обсерваторії

Джамала, 32 роки, переможниця Євробачення-2016

Автор: kommersant.ru
 

Другу перемогу для України на Євробаченні-2016 здобула співачка Джамала. Артистка прославила не тільки Україну, а й Крим, звідки сама родом. Її пісня "1944" про насильницьку депортацію кримськотатарського народу в 1944 році вразила мільйони європейців.

Альбом Джамали "1944" видав найбільший у світі американський музичний бренд Universal Music Group. У Сполучених Штатах платівка вийшла 10 липня. У ній вміщено 12 композицій:8 англійською і 3 українською мовою, в тому числі основна - "1944".

Зараз ви читаєте новину «Знаменитості, які прославили Україну в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути