четвер, 03 січня 2013 11:24

Жерар Депардьє офіційно став громадянином Росії

Жерар Депардьє офіційно став громадянином Росії
Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про прийняття до громадянства Російської Федерації французького актора Жерара Депардьє.

"Відповідно до пункту "а" статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийом в громадянство Російської Федерації Депардьє Жерара Ксавьє, народженого в 1948 році у Франції", - йдеться в офіційному указі.

Французький актор Жерар Депардьє поїхав з рідної країни, через 75% податку на надвисокі доходи. Його побіцяв запровадити з цього року президент Франсуа Олланд. Три чверті прибутку віддаватимуть люди, які заробляють від мільйона євро на рік. У листопаді Депардьє купив будинок у бельгійському містечку Нешен, за 3 км від кордону з Францією і заявив, що має намір здати французький паспорт та запросити бельгійське громадянство.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Депардьє може отримати громадянство Росії. Він розраховував на громадянство як мінімум трьох країн: Бельгії, де він тільки що купив будинок, Чорногорії, де у нього є друзі і бізнес, і Росії. "Путін вже надіслав мені паспорт" - сказав сміючись актор під час обіду з друзями у своєму ресторані в центрі Парижа.

Як відзначає видання Le Figaro, Депардьє підтримує тісну дружбу з президентом Росії. "У мене також є друзі серед інших людей, які стоять при владі. Я також товаришував з Іваном Павлом II. Я не підтримую диктаторів, як кажуть деякі. Я прихильник світу", - відповів він на питання про дружбу з Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Жерар Депардьє офіційно став громадянином Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

261

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути