вівторок, 07 червня 2016 09:53

Виробник квасу відмовляється припиняти незаконне використання образу Андрія Данилка

Виробник квасу відмовляється припиняти незаконне використання образу Андрія Данилка
Прес-служба

Незважаючи на поразку в суді, компанія "Монастирський квас" подала апеляцію і не вважає себе винною в порушенні авторських прав протягом десяти років.

З 2006 року ТОВ "Монастирський квас" і ТОВ "Дарл" почали використовувати сценічний персонаж артиста для реклами їх продукції, зокрема "Веркін Квас Класичний" і "Веркін Квас Похмільний", що мало на меті використання фото Андрія Данилка в образі Сердючки на етикетках даного товару.

Ніякого контракту з Народним артистом України на використання плодів його творчості компанії не підписували.

"Веркін Квас" став справжнім брендом, впізнаваним і відмінно продається. Компанії успішно експортують цей продукт за кордон вже близько десяти років. В Європі, Сполучених Штатах і багатьох інших місцях можна легко знайти напій за досить конкурентоспроможною для цих ринків ціною. В інтернеті також можна купити квас торгової марки, який суд визнав контрафактним.

Андрій Данилко прийняв вірне рішення і подав судовий позов на компанію, яка незаконно експлуатує бренд "Вєрка Сердючка". Після ретельного вивчення матеріалів справи, був винесено законне і компетентне рішення, яким визнано товар, який реалізується через дилерські мережі в Україні та за кордоном контрафактним, використання образу незаконним і таким, що порушує авторські права. Також суд зобов'язав ТОВ "ДАРЛ" виплатити Андрію Данилку компенсацію за неправомірне використання його сценічного образу з метою реклами товару, моральну шкоду артиста, а також покрити судові витрати і вилучити партію продукції, що залишилася.

Але компанія вирішила подавати апеляцію. При цьому, варіанти позасудового вирішення питання компанія не розглядала.

"Я не розумію, як можна взагалі говорити про якусь апеляції в даному випадку? Є факт незаконного використання образу Вєрки Сердючки з метою власного збагачення, підтверджений всіма можливими документами і фактами купівлі цього квасу в різних країнах. І суд першої інстанції спрацював абсолютно справедливо і професійно. А зараз ці люди ( "ДАРЛ") хочуть довести, що чорне - це біле?" - Коментує ситуацію артист.

Андрія Данилка представляє адвокат Олександр Скляренко (адвокатське об'єднання "Скляренко, Сидоренко і Партнери").

Чергове слухання у справі відбудеться 8 червня.

Зараз ви читаєте новину «Виробник квасу відмовляється припиняти незаконне використання образу Андрія Данилка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути