четвер, 08 грудня 2011 13:37

Син Ахметова забуває російську мову

Син Ахметова забуває російську мову

23-річний Дамір Ахметов, син донецького бізнесмена Рината Ахметова, забуває російську мову. Все через те, що він 10 років навчався за кордоном, спочатку в Швейцарії, а потім в Лондоні.

"Спочатку було непросто: чужа країна, чужі люди, але я швидко адаптувався і звик. Всі ці роки я вчився, займався спортом, дізнався багато нового і познайомився з цікавими людьми. Спочатку в Швейцарії, а потім в Лондоні. Єдиний мінус в тому, що став забувати російську мову. Нею я спілкуюся лише з батьками і то на канікулах. Тепер доведеться дотягувати її. От англійську і французьку знаю в ідеалі", - підкреслив син українського олігарха.

Дамір захоплювався футболом і хотів грати в донецькому "Шахтарі", але батько його від цього відмовив. Кажуть, хлопець зустрічається з донькою "цукрового короля" Сербії — 20-річною Діаною Костич. Зараз пара живе разом в Лондоні і наступного року планують побратися.

"Із Діаною ми дійсно разом, але одружуватися поки що не збираємось. Я ще занадто молодий для сім'ї", - спростував чутки Дамір.

Столичний логопед Оксана Сергійчук каже, що людина, яка довгий час живе за кордоном і не чує рідної мови, може забути, як вимовляти деякі звуки.

"Очевидно, людина вже думає англійською, тому й призабула деякі звуки і слова. До того ж в англійській мові 12 часових форм, а в нас лише три. І через це можуть плутатися слова. Головне, щоб не було викривлення звуку, бо тоді буде можливий акцент. Як тільки людина почне чути російську мову — згадає всі слова. Це не з івриту або арабської переходити, де зовсім інша фонетика", - зауважила логопед.

Зараз ви читаєте новину «Син Ахметова забуває російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути