середа, 02 листопада 2016 14:02

Після інспекції Ольги Фреймут вирішили відремонтувати пологовий будинок
4

Фото: Прес-служба

Вчора відбулася прем'єра проекту "Новий інспектор Фреймут. Міста" на "1+1", в якому Ольга Фреймут перевіряє міста України за п'ятьма критеріями. У першому випуску програми телеведуча разом з командою проінспектувала місто Хуст, яке претендує на звання одного з семи чудес України, і виявила ряд проблем.

Зокрема, Ольгу Фреймут вразив стан місцевого пологового будинку, де використані голки не утилізуються, а просто викидаються на смітник і становлять загрозу для оточуючих. Крім того, вода подається по годинах, а санітарний стан приміщень залишає бажати кращого.

Варто відзначити, що після приїзду телеведучої на стан пологового будинку звернули увагу обласні чиновники і пообіцяли знайти гроші для ремонту, який тут не проводився 38 років. Як повідомляють місцеві ЗМІ, на реконструкцію водопровідно-каналізаційної системи обіцяють виділити 150 тисяч гривень і ще 22 мільйони - на те, щоб ввести в експлуатацію новий корпус, який простоює вже не один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Фреймут розповіла, як поєднує роботу і материнство

Крім того, нещодавно в Хусті встановили шість лавиць в гімназії-інтернаті, які Ольга Фреймут подарувала місту від компанії "Нова Будова" і ЖК "Щасливий".

Нагадаємо, в проекті Ольга Фреймут з ​​командою експертів і таємних агентів інспектує кожне місто за п'ятьма критеріями, по кожному з яких місто може отримати максимум 2 бали. В кінці сезону програми буде складено рейтинг, а телеглядачі дізнаються, яке місто України стане найкомфортнішим за версією проекту "Новий інспектор Фреймут. Міста".

Хуст отримав 5 балів, по 2 з яких - у сфері освіти і харчування, 1 - за безпеку, а ось еліта міста і медицина не принесли місту жодного балу. Хустська гімназія-інтернат отримала звання "Гордість міста", а пологовий будинок став його "Ганьбою".

Цікаво, що за даними незалежного аналітичного центру, запланована в міському бюджеті заробітна плата мера і чиновників Хуста значно вище інших міст регіону:

"Котрий рік поспіль за розміром заробітної плати Хуст поступається не тільки решті міст Закарпаття, а й більшості сільських районів. У першому півріччі 2016 наймані працівники у місті заробляли в середньому 3500 грн. (до оподаткування), а це на 10% менше, ніж в середньому по регіону. А ось міський голова і керівництво міської ради у минулому році мали занадто "комфортну" для такого містечка зарплату - від 12,5 до 15 тис. грн на місяць. Такими зарплатами може похвалитися мало хто з державних службовців, навіть рангу Міністра", - говорить Юрій Мироненко, член Правління Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД).

Зараз ви читаєте новину «Після інспекції Ольги Фреймут вирішили відремонтувати пологовий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути