пʼятниця, 02 грудня 2011 10:15

На 20-річчі ФФУ їли полуницю і слухали радянські пісні
27

Фото: Фото: Євген Савчук

1 грудня в київському Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі с розмахом відзначили 20-річний ювілей Федерації футболу України. Гостями заходу стали відомі українські футбольні тренери, функціонери, ветерани футболу, президенти клубів, політики, артисти. А також закордонні гості, зокрема президент УЄФА Мішель Платіні, екс-президент асоціації Леннарт Юхансон, інші гості. Всього було запрошено близько 1500 осіб.

До початку заходу ще півгодини. Біля входу в центр людно, одна за одною під'їжджають круті іномарки. На вулиці вже темно, але знайомі обличчя впізнаються без надзусиль - Віталій Кварцяний, Семен Альтман, Микола Павлов. І далі за списком.

Штовханини біля входу немає, всіх пропускають через металошукачі, вони в достатній кількості. Охоронець на всякий випадок чемно просить відкрити сумку з фотоапаратом. Переконується, що все в порядку і, посміхаючись, дякує.

Перед входом в фуршетний за, вирішив за звичкою роботу фотоапарата перевірити. Клацнув навмання, у натовп.

"Видаліть, будь ласка, цей знімок", - раптом поруч "виріс" охоронець. Вже, правда, інший. Нічого "кримінального" в своєму "шедеврі" не знайшов, але сперечатися не став.

Фуршетний зал. Крім обслуговуючого персоналу всі в костюмах, представники ЗМІ, в тому числі і телеоператори, теж. Жінки - у вечірніх сукнях. Що не випадково: на заході діяв дрес-код, варіант джинс з кросівками не прокатував.

По кутах залу - столи з традиційними для таких подій бутербродно-десертними закусками, родзинкою серед яких виявилися малина, полуниця і смородина. Ну і, звичайно, випивка - вина, соки, мінералка. Офіціанти на тацях розносять горілку в чарках.

Гості оперативно розосередилися по залу, зайнявши вільні столики. Під фонограму радянських пісень на тему фізкультури і спорту гаряче розмовляють один з одним. Правда, яке відношення до футболу має "Трус не играет в хоккей", я так і не зрозумів.

Жваво щось доводить Віталій Кварцяний Анатолію Волобуєву. Юрій Калитвинцев мирно розмовляє з чарівною шатенкою. До нього неодноразово підходять, просять сфотографуватися. Нікому не відмовляє. Ліворуч в складі іншої компанії - тезка Максимов.

У пошуках чергової жертви очима по залу "стріляє" телеведуча Катя Осадча. Її праця даром не пропала, здобиччю по черзі стають заступник секретаря РНБО Нестор Шуфрич і екс-голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Для "заморських" гостей і vip-персон передбачили інший зал з червоним килимом. Вхід тільки за спецперепустками, не пускають навіть пресу.

Так проходить година, після чого гостей просять пройти в зал з сидячими місцями і столиками з закусками. По периметру встановлено імпровізований балкон з атлантами. У кінці зали сцена. На шляху проходження з vip-залу в сидячий намагаюсь з колегами когось зловити на пару слів.

"Чого найбільше хочу? Щоб наші клуби грали не так, як цього року "Шахтар" - говорить Ринат Ахметов. - А Блохіну бажаю удачі. Без неї важко. Ну і щоб він отримував задоволення і від гри, і від результату нашої збірної, щоб йому аплодувала вся країна".

Жеребкування Євро-2012 прогнозувати не береться.

"У мене зараз погано з інтуїцією. Я ще в нокдауні, не можу відійти від "Порту", від Ліги Чемпіонів. Але хто б нам не попався, потрібно показувати красиву гідну гру, яка буде радувати наших уболівальників. Ну і результат", - зазначив Ахметов.

Що запам'яталося за 20 років? Звичайно, Кубок УЄФА. Плюс перше чемпіонство "Шахтаря". Але і від останнього у мене хороший смак, і від наступних буде хороший апетит. Потрібно дивитися вперед, а не озиратися назад. Хто візьме "Золотий м'яч"? Думаю, Мессі", - додав він.

Наблизитися з диктофонами і мікрофонами до Леоніда Кучми проблемно: охоронці не дають, постійно відтісняють. Інші швидко відсувають убік столики, що стоять на шляху прямування.

"Чого хочу? Щоб Україна займала гідне місце в Європі. А це можливо, якщо збірна буде показувати результат. Ну і клуби щоб не відставали", - сказав Леонід Данилович.

Звучать фанфари, вітання ведучих. Хор в національних костюмах виконує гімн України. До мікрофона запрошують Григорія Суркіса. Який все ще на милицях. Промова президента ФФУ коротка - привітання, досягнення, значимість майбутнього Євро.

Президент УЄФА Мішель Платіні привітав англійською. Згадав про Лобановського, досягнення "Шахтаря", не забув про "Металіст".

Вітання від Віктора Януковича українською мовою зачитав Микола Азаров. Без помилок, але з властивим йому акцентом. Від себе особисто Прем'єр привітав російською.

Даішники тим часом раз по раз зупиняють рух на Броварському проспекті: до Виставкового центру продовжували прибувати vip-гості. Веселощі були в самому розпалі.

Зараз ви читаєте новину «На 20-річчі ФФУ їли полуницю і слухали радянські пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути