пʼятниця, 11 січня 2013 16:25

Критикам не сподобався перший офіційний портрет Кейт Міддлтон
5

Сьогодні, 11 січня, в Національній портретній галереї Лондона представлений перший офіційний портрет Її Світлості герцогині Кембриджської. Заради такої події в галерею прибула сама Кетрін, а представляв картину один з відомих художників Британії Пол Емслі. Її Світлість творінням залишилася начебто задоволена. Чого не скажеш про арт-критиків.

Полотна Емслі, як правило, досить реалістичні і "виглядають як фотографії", відзначають експерти. І коли герцогині було запропоновано вибрати художника, вона віддала перевагу саме 65-річному майстру, який, за його власними словами, "скрупульозно чесний по відношенню до об'єкта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Кейт Міддлтон стане принцесою

На презентацію картини в галерею Кейт прибула в компанії чоловіка. До речі, майбутня матуся виглядала чарівно в бордовій сукні від Whistles. Кетрін і Вільям розглядали портрет протягом десяти хвилин, потім поспілкувалися з художником і його дружиною. "Це просто чудово, - зауважила герцогиня. - Я гадаю, це прекрасно". Чоловік був з Кейт згоден.

Кетрін позувала Емслі кілька разів - в травні і червні минулого року. Сеанси проходили в студії художника, а також в Кенсингтонському палаці.

Однак редактор видання British Art Journal Робін Саймон вважає, що шедевра не вийшло. "На щастя, в реальності герцогиня виглядає зовсім не так, - уїдливо зауважив професіонал. - Мені дійсно неприємно це говорити, але портрет жахливий".

Сам Емслі пояснив, що прагнув закарбувати на полотні "чарівність, шарм і інтелігентність" герцогині, а також її "сяючі зелені очі". Тому вираз обличчя у Кетрін "серйозний і одночасно безтурботний". Він називає свою роботу відносно "простою".

Зараз ви читаєте новину «Критикам не сподобався перший офіційний портрет Кейт Міддлтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути