четвер, 21 травня 2015 12:20

Коли помирає музикант, то народжується легенда: у Києві відбувся концерт пам'яті Кузьми "Скрябіна"
18

Фото: Соціальні мережі

У київському Палаці Спорту відбувся довгоочікуваний концерт пам'яті лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка.

Десятки артистів зібрались на одній сцені, щоб заспівати пісні відомого гурту та подякувати музиканту за його людяність та творчу спадщину.

Як і було обіцяно на концерті виступили Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Андрій Хливнюк (Бумбокс), Ірина Білик, Іван Дорн, Олександр Пономарьов, Дмитро Шуров (Pianoбой), Потап і Настя, Наталія Могилевська, Фагот (ТНМК), Валерій Харчишин (Друга Ріка), Марія Бурмака, Loboda, Женя Галич (O.Torvald), Dzidzio, Пающіе Труси та інші

На концерт прийшли тисячі відданих прихильників Кузьми "Скрябіна", а також його родина. Батько співака вийшов на сцену та виголосив зворушливу промову, в якій подякував прихильникам сина.

"Андрій завжди говорив, у кожному своєму концерті, як добре що ви є! Давайте робити світ кращім! Я люблю вас, дякую вам", - сказав батько Андрія Кузьменка

Однією з перших на сцені з'явилась співачка Руслана, яка заспівала проникливу пісню "Ти ще відкриєш очі".

 "Мені запропонувала заспівати на концерті першою його мати. На похоронах вона попросила, щоб всі переступили через всі Его, щоб ми разом вийшли і для Андрія заспівали. Тому концерт був очікуваний, - говорить зі сльозами на очах Руслана, - Автором пісні, яку виконували ми з Сашею  ви можете вважати Кузьму. Мій чоловік написав слова, а я музику, це сталося менше, ніж за добу як ми відійшли від шоку, в якому перебували, коли дізнались звістку. Пісню" Ти ще відкриєш очі" написав Кузьма, він прийшов, взяв мого чоловіка Сашка, щоб він написав текст, бо він каже, що ніколи так не писав, а я ніколи так не грала так. Це написано Кузьмою з того світу".

Пісні. які музиканти зіграли на концерти в Палаці Спорту обирали самі з плейлисту, складеного музикантами гурту "Скрябін". За словами учасників, суперечок з приводу композицій не було.

"Ми часто виконували цю пісню на фестивалях з Андрієм, коли перетиналися", - говорить Женя Галич про пісню "Бультер'єри, яку виконав на концерті. Вона драйвова, мені вона дуже подобається давно".

"Я співаю баладу "Спи собі сама". тому що я її люблю", - говорить Андрій Хливнюк про пісню, яку виконав разом з музикантами "Скрябін" і зазначає, що не проти включити пісню у свої концерти, - "Спи собі сама" була б перлиною будь-якого концерти, але чи станеться це залежить від репетицій. Я не можу взяти її у стані класичному, має бути прочитання своє, але сьогодні я вокаліст гурту "Скрябін" і мушу її виконувати, якою вона є оригінальна".

Деякі з музикантів і досі не можуть змиритися з втратою друга та талановитого співака Андрія Кузьменка.

"Господь забирає самих кращих, Він хоче, щоб біля нього були гідні люди. Я згадую артистів відомих, розумію, що всі вершки пішли вже. Тому намагаюся жити сьогоднішнім днем і думати про завтра, живучи цим життям світським на цій землі грішній, думати про майбутнє та творити добро в ім'я прекрасної справи", - говорить за лаштунками Віктор Павлик.

"Я ніколи не забуду, ми виносили труну Андрія з церкви, я почула оплески, які я, як артистка не чула ніколи за своє життя. Сьогодні найважливіша фраза до Андрія: коли помирає музикант, народжується легенда. Він збиратиме оплески вічно, це наше відношення до самих себе. Він зробив багато для того, щоб ми жили вічно і нам нічого не варте, щоб він жив вічно: слухати його музику і допомагати його родині", - говорить Руслана.

Дмитро Шуров з гурту Pianoбой переконаний що непросто буде підібрати нового соліста у гурт "Скрябін".

"Залежить від того, що вони хочуть з цим робити. Якщо вони захочуть писати нові пісні, то ця людина має бути частиною групи, генерувати щось, бути творчою одиницею. Якщо людина творча одиниця, не важливо, як люди будуть сприймати цю творчість. Я, як людина, яка брала участь у концерті Queen яка бачила нинішню заміну, Адама Ламберта, бачив його і з Queen, і в гримерці, і в спілкування, можу сказати, що ця людина не відповідає ситуації, але їм він подобається. Тому ця думка суб'єктивна. Думаю в будь-якому разі буде "Скрябін" робити щось чи ні -це добре продовження", - говорить Дмитро Шуров.

"Ми сьогодні говорили, що він завжди є тут. Він може поїхав кудись з концертом чи катається на лижах, ніхто не вірить в те що він загинув. Андрій написав пісні, це нормально, коли музиканти гурту "Скрябін" виконували з ним ці пісні і будуть продовжувати їх грати, але з іншим вокалістом", - говорить Женя Галич.

"Новий соліст нехай він буде не схожий на Андрія, навіть буде краще, повненький, не такий стрункий, як Андрій, нехай матиме не такі довгі кеди або таке довге волосся, це навіть краще, порівнювати їх не можна, він був найкрасивішим чоловіком на нашій сцені і всі про це знають, - говорить Ірина Білик.

"Тут потрібна людина проживши життя, яка знає кон'юнктуру людського, просто людину талановиту з голосом, не достатньо, щоб "Скрябін" був успішним. Замінити не можливо Андрія, адже передати це може лише людина, яка прожила життя", - ділиться Віктор Павлик.

Українські артисти дякували зі сцени Кузьмі і не могли стримати сліз.

"Нам дуже сильно тебе не вистачає, ми тебе любимо і пам'ятаємо, завжди твої "Пающіе Труси", - говорять учасниці гурту.

"Я знаю музикантів давно. Вони міняли професію, ставали депутатами, змінювали орієнтацію, але тільки Андрій залишався справжнім чоловіком", - говорить після того, як заспівав пісню разом з Настею Каменьких Потап.

На екрані весь концерт змінювалися фотографії Андрія Кузьменка з сімейного архіву і таким чином він теж залишався на сцені разом з іншими.

"Я думаю все вдалось і він це чув", - говорить Ірина Білик після концерту, - Я думаю можливо, що я б проїхалася з гуртом "Скрябін" туром. На моєму концерті теж хлопці грали, а ми з Андрієм співали. Взяли з його голос концерту, одного з останніх, мені сподобалось, що у моєму концерті додався роковий драйв, я б хотіла мати такий концерт. Я б з хлопцями об'їздила всю Україну. Ми теж друзі, можемо іноді збиратися радувати глядача".

Нагадаємо, 21 червня у Львові на стадіоні "Арена Львів" відбудеться ще один концерт в пам'ять Андрія Кузьменка, на якому стане відомо ім'я нового соліста колективу, говорять музиканту гурту. Також склад артистів, які були на київському концерті буде відрізнятися від львівського. Музиканти заспівають по кілька пісень.

Зараз ви читаєте новину «Коли помирає музикант, то народжується легенда: у Києві відбувся концерт пам'яті Кузьми "Скрябіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути