Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2013 16:07

"Ефект Анджеліни Джолі": медики чекають жінок на обстеження

 

На цьому тижні жодне поважає себе видання не пропустило новину про мастектомію актриси Анджеліни Джолі. Зізнання зірки про проведену операцію викликало серйозний резонанс і активно обговорюється не тільки користувачами Інтернету, а й провідними медиками та аналітиками. Зокрема, видання Time сьогодні виходить з фотографією Джолі на обкладинці, а головною темою номера став так званий ефект Анджеліни.

У статті Time нагадується, що багато вчинків Джолі у свій час стали прикладом для наслідування. Так, після удочеріння Захари багато знаменитостей стали всиновлювати малюків з країн третього світу. Після народження актрисою близнюків ім'я Вів'єн стало шалено популярним.

Тепер же медики припускають, що найближчим часом до них прийдуть сотні жінок для обстеження на предмет наявності гена BRCA1, котрий підвищує ризик розвитку онкології.

Нагадаємо, в понеділок журнал New York Times опублікував зізнання голлівудської зірки про проведену нею превентивну операцію з видалення грудей. Як пояснила Джолі, медики виявили у неї підвищений ризик розвитку онкології грудей і яєчників саме у зв'язку з наявністю BRCA1. У найближчі кілька років Енджі планує провести операцію з видалення яєчників. "Хочу сказати, що рішення про подвійну мастектомію було для мене непростим, - зізналася знаменитість. - Але тепер я щаслива, що зробила це. Ризик розвитку раку знизився з 87 до 5%. І я можу сказати своїм дітям, що їм не варто боятися втратити мене через страшну хворобу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анджеліна Джолі готується до видалення яєчників через ризик раку

Більшість знаменитостей висловили захоплення вчинком Анджеліни. Але виявилося чимало й тих, хто запідозрив її в "піарі". Так, деякі інтернет-користувачі називають тепер актрису "королевою драми", припускають, що вона "потребує уваги публіки", а особливо уїдливі навіть поцікавилися, коли бюст Джолі можна буде придбати на eBay.

Зараз ви читаєте новину «"Ефект Анджеліни Джолі": медики чекають жінок на обстеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути