субота, 11 червня 2016 13:35

Дмитро Комаров розповів, як ледь не загинув від гірської хвороби

Дмитро Комаров розповів, як ледь не загинув від гірської хвороби

108 днів телеведучий Дмитро Комаров провів у черговій експедиції, в якій ледь не загинув від гірської хвороби, про це розповів у передачі "Світське життя" на телеканалі 1+1.

У Непалі підкорив вершину, яка є тренувальною перед сходженням на Еверест.

"Ті турфірми, які говорять, що це тренувальна вершина, їх треба закрити, тому що вони просто повбивають людей, там смертельно небезпечно. Найскладніше, коли у альпініста немає сил, доходиш завдяки силі волі, це мої не перші 6000, приходить такий момент, коли мозок просто входить в анабіозний стан і ти вже не людина, а напівзомбі. Ти робиш крок, робиш 30 вдохів та видихів, знову робиш крок, ти вчиняєш, як примітивна тварина, на якийсь момент я подумав: "невже я зараз помру?". Не вистачало дихання, я хапав повітря, як риба, задихався, серце вистрибувало, куртка навіть смикалася. Зупинився, постояв хвилин 7-10, потім не міг чекати і пішов далі. Те відчуття, коли стоїш на вершині з українським прапором, а під ногами 5000-5500, а уявіть, що на Евересті", - говорить телеведучий.

На вершині Дмитро Комаров ледь не загинув через гірську хворобу.

"Це гірська хвороба. Всі альпіністи знають, що це таке. Перші ліки від горної хвороби, треба скинути висоту. Я був на 5500, спустився на 4500 думав, що допоможе, але не допомогло і я подзвонив у страхову компанію, і мені викликали гелікоптер, летіли у жахливу погоду, приземлилися у огороді, у звичайних непальців, тому що далі летіти не могли", - розповів мандрівник.

"Так не працюють за гроші, це треба бути божевільним у гарному сенсі слова. "Світ навиворіт", це як дитина моя, я її придумав, зробив, тому я кайфую від цього", - додав мандрівник.

В планах у Комарова підкорити Еверест.

"Я хочу реалізувати цей проект до 40 років, у мене ще є 7 років у запасі. Але це буде не просто сходження на Еверест, спецвипуск "Світ навиворіт". Я хочу організувати глобальну експедицію на верхівку світу, а для цього мені потрібно мільйон доларів, тому що це не буде просто одна-дві людини, це буде масштабно, дуже", - каже Комаров.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Комаров розповів, як ледь не загинув від гірської хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути