четвер, 01 березня 2012 19:33

Бас-гітарист "ВВ" розповів, як їх забирали в міліцію за п'янку

Бас-гітарист "ВВ" розповів, як їх забирали в міліцію за п'янку

Колишній бас-гітарист гурту "Воплі Відоплясова" Олександр Піпа розповів, як познайомився з Олегом Скрипкою та як вони започатковували гурт.

"Познайомилися з Олегом Скрипкою у палаці культури КПІ. У його будівлі зараз нічний клуб — "Бінго". Наш спільний знайомий привів нас зі Здоренком подивитися на нього. Грав блюз на баяні. Ні, це було дуже незвично. Потім часто виступали тут. Тоді рок-музики не так, як зараз було. Одну афішу на Київ повісиш і повний зал набивається. Гітари мали самопальні. Був майстер, який робив їх з уламків старих радянських інструментів, меблів. Дуже пишалися ними, бо звучали як у нікого більше. Підсилювач звуку — з кінотеатру ламповий. І вся апаратура", - зазначив Піпа.

Також він розказав, що перші репетиції гурту проходили у палаці культури заводу "Укркабель".

"Перший альбом "Танці" там записали. До початку 90-х у нас тут репетиції були. Був окремий чорний вхід, свій ключ. Можна було там ночувати. Ця будівля і досі існує. Крутелики якісь її купили, офіс там чи щось таке. Туди на репетиції приходили перші фанати. З трьохлітровими банками самогону. І за їхню любов треба було розплачуватися власним здоров'ям - бухати з ними. Найчастіше удар брав на себе я. Оскільки кількість фанатів збільшувалась, це ставало все важче. Мало що точно пам'ятаю з тих часів — завжди п'яний був.

Найактивніший серед фанів був Женя Рогачевський. Потім став нашим гітаристом. Тоді здоров'я вистачало і музику писати, і бухати. І навіть харчуватися у заводській столовій. Це була справжня російська рулетка — в один із трьох разів отримуєш харчове отруєння котлетами. На станції метро "Політехнічний університет" сідали на метро, коли їхали додому. Так допилися, що коли намагалися зайти на станцію, нас пов'язала міліція. Сахно кричав: "Я барабанщик "ВВ", не чіпайте". Наступного дня нас приїхали контролювати дружини. Але ми знову набухалися. На чолі з дружинами. На цей раз у відділок забрали жінку Сахна. Кричала "Як ви можете, я — дружина барабанщика "ВВ", - розповів музикант.

9 березня у київському Міжнародному центрі культури та мистецтв відбудеться концерт гурту "Воплі Відоплясова". Також вони виступатимуть у Полтаві, Івано-Франківську, Білій Церкві та Львові.

Детальніше інтерв'ю з Олександром Піпою читайте у свіжому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Бас-гітарист "ВВ" розповів, як їх забирали в міліцію за п'янку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути