середа, 14 вересня 2022 08:25

13 років без Патріка Свейзі: архівні фото і цікаві факти з біографії секс-символу 1990-х
10

Американський актор, музикант і хореограф Патрік Свейзі помер 14 вересня 2009 року. У нього був рак підшлункової залози. Незважаючи на хворобу, Свейзі продовжував зніматися та записувати пісні. Він був одним із найпопулярніших акторів та вважався секс-символом 1990-х.

Gazeta.ua зібрала архівні фото й маловідомі факти з життя кінозірки.

1. Свейзі народився в американському Г'юстоні, штат Техас. Його батько працював інженером-проектувальником. А мати була хореографинею і мала власну балетну школу. Саме там майбутня кінозірка навчався танцям в юності. А ще захоплювався футболом, ходив у спортзал і займався східним єдиноборством. Це допомогло не лише завоювати авторитет у школі, але й в акторській кар'єрі.

"Треба розуміти, що рости в Техасі і займатися балетом дуже важко. Мені доводилося багато битися", – говорив Патрік про своє дитинство.

2. Після закінчення балетної школи, Свейзі поїхав у Нью-Йорк. Він швидко підкорив критиків і глядачів. Та одного разу травмувався. Термінове хірургічне втручання на колінному суглобі та вирок лікарів "Ви більше не повернетеся до занять балетом" перервали плани юнака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ти заслуговуєш на найкраще" – Горбунов чуттєво привітав Осадчу з 39-річчям

3. За порадою матері, він пішов у кіно. А 1987 року став всесвітньо популярним завдяки фільму "Брудні танці". У цьому йому допомогла і професійна хореографічна підготовка. Ще однією знаковою стрічкою в кар'єрі Свейзі став "Привид". Після прем'єри журнал People назвав його найсексуальнішим чоловіком. Ще актор проявив себе в бойовиках, драмах і комедіях.

Американський актор, музикант і хореограф Патрік Свейзі помер 14 вересня 2009 року. У нього був рак підшлункової залози
Фото: eastnews.ua
Актор проявив себе в бойовиках, драмах і комедіях
Ще однією знаковою стрічкою в кар'єрі Свейзі став "Привид"
Патрік мав єдину кохану в житті – акторку Лізу Ніємі
Американський актор, музикант і хореограф Патрік Свейзі помер 14 вересня 2009 року. У нього був рак підшлункової залози

4. Патрік мав єдину кохану в житті – акторку Лізу Ніємі. Вони познайомилися, коли Свейзі було 20 років, а їй 15. Закоханим довелося чекати три роки до весілля. 1975 року Патрік і Ліза офіційно одружилися. Разом підкорювали і Нью-Йорк. І прожили в шлюбі аж до смерті актора. Дітей у подружжя не було.

5. 2007 року в актора почалися проблеми зі здоров'ям. Свейзі постійно відчував різкий біль у животі. Від лікарів він почув страшний діагноз – остання стадія раку підшлункової залози. Серце Патріка Свейзі зупинилося 14 вересня 2009 року. Актору було 57 років.

9 вересня німецький дизайнер, колишній креативний директор Chanel Карл Лагерфельд святкував би 89 років. Він зізнавався, що йому подобається бути схожим на "карикатуру самого себе".

Лагерфельд самостійно почав вибирати собі одяг у чотири роки. А в 14 переїхав до Парижа, щоб присвятити себе створенню одягу. Його перші спроби критикували – дебютну колекцію для Jean Patou назвали "надто ефектною". Але Лагерфельд продовжив свою роботу і досяг успіху. Він називав моду одним із своїх захоплень. А ще цікавився ілюстраціями, читанням, фотографією і перетворенням побуту на красивий ритуал. Дизайнера не стало 2019 року: він тривалий час боровся з раком підшлункової залози.

Зараз ви читаєте новину «13 років без Патріка Свейзі: архівні фото і цікаві факти з біографії секс-символу 1990-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути