пʼятниця, 10 лютого 2017 06:30

Страховку продаватимуть в інтернеті

Страхові поліси автоцивільної відповідальності для водіїв можна буде купити через інтернет. Цього тижня Нацкомфінпослуг затвердила правила укладання страховок в електрон­ному вигляді.

З кінця літа автовласники зможуть купувати "автоцивілку" через телефон або комп'ютер, під'єднаний до інтернету. Спочатку водій подає заявку до страхової компанії. Її фіксують у Моторному (транспортному) страховому бюро. Якщо покупець згоден на умови й ціну компанії, надсилає їй повідомлення — воно буде його електронним підписом. Після оплати поліс реєструють у базі Моторного (транспортного) страхового бюро, а автовласник отримує на електрон­ну пошту зображення полісу.

— Інтернет-система унеможливлює купівлю недіючого або підробленого поліса. Всі дані фіксуються страховиками і спеціалістами Моторного (транспортного) страхового бюро, — каже менеджер із комунікацій страхової компанії PZU в Україні 39-річний Олександр Мельничук. — Електронну автоцивілку не потрібно буде пред'являти поліцейським. Правоохоронці матимуть доступ до бази даних Моторного (транспортного) страхового бюро і зможуть отримати інформацію про її наявність. Також нововведення скоротить витрати страхових компаній на друк, логістику, інвентаризацію та облік полісів.

Зараз ви читаєте новину «Страховку продаватимуть в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути