четвер, 16 серпня 2012 06:15

Даїшникам знову видали камери

Державтоінспекція відновила фотофіксацію порушень. Інспектори з "візирами" вийшли на дороги Києва та Донецької області.

Водіям надсилатимуть листи із фотографіями заборонених маневрів чи перевищення швидкості, повідомляє заступник начальника УДАІ МВС 60-річний Володимир Рєзніков.

1143 стаціонарні камери у металевих коробках встановлять по всій країні, в аварійно небезпечних місцях. У попередні роки використовували російські "Візири" та американські "Труками". Пристрої були не сертифіковані. Тому водії оскаржували їхні покази у судах і вигравали справи. Чи будуть використовувати інші моделі камер, у МВС не повідомляють.

— Можливо, нові пристрої й матимуть сертифікати, відповідатимуть вимогам. Але ніякі камери не вирішать основної проблеми — безкарності мажорів, — вважає 51-річний Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв. — Найстрашніші аварії скоюють впливові чиновники, бізнесмени або їхні діти, бо їх не карають за порушення. Вони або відкуповуються, або показую "корочку". Камери, навіть на кожному стовпі, не допоможуть. Слід змінювати закони. На дорозі всі мають бути рівні. Потрібні сучасні дороги. Через вибоїни, непродуманість розв'язок та перехресть стається багато ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Даїшникам знову видали камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути