понеділок, 12 грудня 2011 16:46

Законопроект про ринок земель остаточно ухвалять після Нового року

Законопроект про ринок земель остаточно ухвалять після Нового року

Законопроект про ринок земель буде остаточно ухвалений після Нового року.

Таку думку висловив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола Калюжний у ефірі "Ера ФМ".

"Думаю, що у кінцевому варіанті законопроект буде прийнятий після Нового року, а мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде продовжено до 1 січня 2013 року. Для нашої держави, для українського народу необхідно, щоб цей закон був прийнятий, щоб він вступив у силу одразу, після того як його підпише президент", - сказав він.

За його словами, наразі немає сенсу приймати законопроект про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"Я вважаю, що немає необхідності приймати окремий законопроект щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, тому що в 15 пункті прикінцевих положень Земельного кодексу України чітко записано, що мораторій знімається тільки після того, як був ухвалений і підписаний закон про державний земельний кадастр та про ринок земель. Перший уже прийняли і він уже діє, а другий ще не прийнятий. Отже, мораторій автоматично продовжується", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшав на 11 копійок, долар трохи дорожчий за 8 гривень - міжбанк

Утім, Калюжний, не виключив можливості ухвалення законопроекту про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"Ось уже у цю середу буде засідання комітету з питань аграрної політики Верховної Ради, де буде розглядатися це питання. І якщо депутати скажуть, що таки необхідно прийняти, ми його швидко розрубимо і подамо цей законопроект до Верховної Ради, і він буде прийнятий", - зауважив він.

Нагадаємо, 9 грудня Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект про ринок землі, який подовжує мораторій на продаж землі до 1 січня 2013 року.

Того ж дня Верховна Рада відмовилася ухвалити закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект про ринок земель остаточно ухвалять після Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути