середа, 13 лютого 2013 17:28

Влада пообіцяла три підвищення пенсій: у січні, березні та грудні

Влада пообіцяла три підвищення пенсій: у січні, березні та грудні
Фото: obozrevatel.com

Підвищення розмірів пенсійних виплат планується з 1 січня та 1 грудня 2013 року у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а також із 1 березня з урахуванням коефіцієнта зростання заробітної плати порівняно з попереднім роком, що передбачено статтею 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду.

Нагадаємо, 11 лютого уряд ухвалив постанову №101 "Про бюджет Пенсійного фонду України на 2013 рік", якою затверджено пенсійний кошторис на поточний рік.

Загальний обсяг доходів Фонду прогнозується на рівні 230,3 млрд грн, з яких власні надходження становлять 73,2% - 168,6 млрд грн.

В основу розрахунку власних надходжень покладено фонд оплати праці, визначений прогнозними макропоказниками економічного і соціального розвитку України на 2013 рік, в сумі 482,3 млрд грн.

Доходна частина бюджету Фонду враховує 61,5 млрд грн асигнувань з державного бюджету на фінансування виплат, призначених за різними пенсійними програмами, а також кошти фондів соціального страхування для забезпечення відповідних видатків.

Видатки Пенсійного фонду затверджені в сумі 252,1 млрд грн і визначалися з урахуванням проведення

Крім цього, проектом бюджету передбачено перехідний залишок коштів на початок і кінець року для проведення авансового фінансування пенсійних виплат у сумі 2,2 млрд грн.

Перевищення обсягу видаткової частини над доходною становить 21,8 млрд грн. 

Зараз ви читаєте новину «Влада пообіцяла три підвищення пенсій: у січні, березні та грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути