четвер, 14 листопада 2013 18:52

Відомий архітектор побудує у Львові кам'яну церкву у вигляді купола

Відомий архітектор Маріо Ботта презентував у Львові проект храму. Комплекс для центру Згромадження Оріоністів у Львові зведуть на вул. Лінкольна, сюди входитимуть: нова церква, монастир, ораторій, будинок для неповносправних та будинок для дітей та учнів. Частина комплексу вже збудована, зараз Маріо Ботта працює над планом нової церкви, яка виглядатиме у формі купола та буде збудована з каменю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 11 меценатів на презентацію альбому Врубеля приїхав лише Шуфрич

"Цим проектом ми хочемо збудувати внутрішній простір міста, щоб периферія також стала привабливим місцем, - розповідає архітектор. - Стосовно нової церкви, то я вже робив декілька проектів і врешті-решт прийшов до цього варіанту. Сказати точніше, це припущення, над яким ми зараз працюємо. Це просто купол, який стає також будівлею з єдиним джерелом світла – круглим вікном у стелі, куди заходить світло. Ідея полягає в тому, щоб взяти це світло та розповсюдити його через вібрацію дерева. Мова йде про ідею заповненого-порожнього, щоб максимально підкреслити ідею купола. Ми не звикли жити у куполі, це десь у вишині, там де живуть ангели, архангели, картини – ми там не буваємо. В цьому випадку, я би хотів, щоб цей купол вступив у діалог з віруючими. Зовнішній мур має бути з каменю. Це не так легко зробити купол з каменю, звичайно їх роблять із зовсім інших матеріалів, в цьому складність цього проекту. Ще триває робота над проектом, я не знаю, куди він мене приведе та як він буде виглядати в кінцевому варіанті".

Зараз ви читаєте новину «Відомий архітектор побудує у Львові кам'яну церкву у вигляді купола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути