Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2011 14:16

Від заробітчанства українці почали лінуватися - експерт

Від заробітчанства українці почали лінуватися - експерт

У зоні вільної торгівлі іноземець швидко навчить українців працювати. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив економіст Віктор Шевчук.

"На сьому ранку прийти, перерва на бутерброд 5 хвилин, обід – 20 хвилин. Система штрафів, звільнень. І не врятує родич у районній адміністрації вкупі з дядьком у міліції", - підкреслив він.

Економіст зауважив, що від заробітчанства "ми отримали два негативні наслідки".

"Люди почали лінуватися. Ось італієць вирощує екологічно чисту полуницю в селі Бишків на Львівщині. Платить за роботу 1600 гривень на місяць – великі гроші для селянина. Але в потенційного робітника дружина в Італії, 300 євро щомісяця передає. І чоловік не йде в поле мозолі натирати", - наголосив Шевчук.

"Другий негатив – діти звикли, що їх утримують. Не хочуть учитися, не вміють працювати. На ті самі 1600 гривень у Кіровоградській, Вінницькій областях черга би стояла. А у Львівській – мало хто погодиться", - додав він.

Про переваги і недоліки приєднання України до зони вільної торгівлі з Євросоюзом Віктор Шевчук розповідає у новому номері журналу "Країна" № 39 (92) за 14 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Від заробітчанства українці почали лінуватися - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути