понеділок, 08 липня 2013 16:08

В Україні реформи йдуть черепашими темпами - експерт

В Україні реформи йдуть черепашими темпами - експерт
Фото: ipress.ua

Влада України занадто повільно здійснює реформи.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив керівник проекту Міжнародної фінансової корпорації "Інвестиційний клімат в Україні" Сергій Осаволюк.

"Незважаючи на прекрасні наміри і прагнення, непогані програми, затверджені урядом, де ми бачимо багато позитивних речей, можна сказати, що ці плани, на жаль, реалізуються дуже повільно. Це призводить до того, що вітчизняному підприємцю жити набагато важче, ніж його конкурентам з інших країн світу. Останні, у свою чергу, приймаючи рішення про організацію виробництва, віддають перевагу тій же Польщі, Словаччині чи, в гіршому випадку, Росії ... З реформ, які ми відстежуємо, я можу виділити тільки один напрямок - значне спрощення процедури підключення до електромереж, що важливо для кожного бізнесу", - Сказав Осавалюк.

Проте, за його словами, іноді влада ініціює хороші законопроекти.

"Буквально кілька днів тому президент вніс до парламенту дуже хороший законопроект про скасування величезної кількості дозволів. А Кабінет міністрів нарешті вніс до парламенту законопроект, над яким працював кілька років, про реформування системи контролю та забезпечення безпеки харчової продукції", - зазначив Осавалюк.

Зараз ви читаєте новину «В Україні реформи йдуть черепашими темпами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути