неділя, 07 серпня 2011 11:05

В ООН забракували створення в Україні світового продовольчого резерву

В ООН забракували створення в Україні світового продовольчого резерву

Організація об'єднаних націй навряд чи погодиться створити на території України світовий продовольчий резерв для зберігання зерна.

Таку думку висловив економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Консепсьон Кальпе у коментарі агентству Bloomberg.

"Ідея збереження запасів у вигляді великого світового резерву не отримала значної підтримки у представників Великої двадцятки. Окрім того, це дуже дорого. Я не вважаю, що ООН або будь-яка інша організація погодиться витрачати великі кошти на такий великий резерв", - сказав він.

Як зазначає видання, Україна запропонувала створити світовий резерв зерна, яким керувала би ООН із правом втручатися у діяльність зернових ринків держав.

"Це забезпечить стабільність світових цін на зерно, а також гарантуватиме продовольчу безпеку населення в світі", - цитує агентство заяву української влади, опубліковану в "Урядовому кур'єрі".

Резерв мав би уміщувати від 10 млн. до 12 млн. т зерна. За його допомогою планували здійснювати регулювання світових цін на зерно шляхом коригування ринку в періоди низьких обсягів експорту.

Міністри сільського господарства країн Великої двадцятки у червні домовилися вивчити можливість створення надзвичайних резервів продовольства у країнах, населенню яких бракує харчів. Про створення світового резерву домовленостей не було.

Зараз ви читаєте новину «В ООН забракували створення в Україні світового продовольчого резерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути