понеділок, 11 червня 2012 11:21

В Черкасах проїзд подорожчає до 5 гривень 50 копійок

В Черкасах проїзд подорожчає до 5 гривень 50 копійок
Вартість проїзду у Черкасах може стати вищою ніж у Києві. Фото: procherk.info

Міська рада Черкас планує провести транспорту реформу: запровадити великі автобуси на 90 місць з рівнем викидів Євро-5. Перевізники проти таких змін й обіцяють підняти тарифи.

"Якщо будуть великі автобуси, то за розрахунками виходимо на цифру 5,5 грн. за проїзд,  — пояснив перевізник Петро Копієвський. — Але навіть якщо і збільшити тариф, автобуси будуть ходити рідше, бо наповнити їх за такий час, як маршрутки, нереально. Якщо влада згодна підвищити тарифи до такої цифри, то ми закупимо цей транспорт. Розрахунки проведені за умови, якщо брати старі автобуси, які коштують 320 тис. грн. Нові автобуси коштують 1 млн 100 тис. грн., тоді ще треба помножити тариф 5,50 грн. ще на три. У Європі є достатки, щоб платити стільки за проїзд, у нас таких немає, тому зарано вводити ці автобуси."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксисти завищують вартість поїздок

Міська влада наголошує на екологічності нового виду транспорту.

"Але якщо ми завеземо старі, то ніякого екологічного покращення не буде. У нас немає такого палива, яке потрібне сьогодні. Завозять всякий непотріб, і за своїми параметрами, автобус не може видавати ті якісні показники. Машини марки "Вольво", які пропонують нам купити, – непогані, але вони вже старі — 1988-го року випуску. Я маю всі їхні характеристики – вони їздять на газу і за технічними даними палива вони повинні брати 42 куба на 100 км. Як показала практика, він бере 78 куба, тобто рівень викидів не знижується, — зазначив Микола Прятко, голова обласної асоціації авто перевізників Черкасиоблавтотранс. — Якщо б нові завезли, знову проблема – немає палива і погані дороги. Держава не може, місто не може і люди не можуть, а ми намагаємося щось реформувати. У нас перевезення кращі, ніж у Харкові. Вони тільки в цьому році переходять на "Богдани".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутки до столиці подорожчали на 15 гривень

Перевізники запевняють, що інтервал руху нових автобусів становитиме 25 – 30 хв.

"Ми можемо заполонити ними Черкаси вже завтра. Вони у Франції стоять на полі списані. Це автобуси, які від'їздили своє. У Франції вони коштують 4 тис. євро, але з усіма "розтаможками" виходять для нас по 320 тис. грн", — пояснив Петро Копієвський.

Зараз ви читаєте новину «В Черкасах проїзд подорожчає до 5 гривень 50 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути