Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 16:55

Уряд ухвалив бюджет Пенсійного фонду. Королевська пообіцяла "своєчасні виплати"

Уряд ухвалив бюджет Пенсійного фонду. Королевська пообіцяла "своєчасні виплати"
Наталія Королевська.

Кабінет міністрів на засіданні в понеділок ухвалив бюджет Пенсійного фонду (ПФ) на 2013 рік.

Цей бюджет передбачає скорочення його дефіциту майже на 25% у порівнянні з 2012 роком.

"Прийнятий бюджет Пенсійного фонду України передбачає кошти на своєчасну виплату пенсій для всіх пенсіонерів протягом року. У бюджеті також закладено кошти на підвищення з 1 січня і 1 грудня розміру мінімальної пенсії та на щорічне березневе підвищення пенсій. Також, у порівнянні з 2012 роком, передбачено зменшення дефіциту Пенсійного фонду майже на 25%", - цитує міністра соціальної політики Наталію Королевську прес-служба Мінсоцполітики.

Міністр повідомила, що згідно з прийнятим бюджетом на 2013 рік доходи ПФ визначені в сумі 230,3 млрд грн, витрати - в сумі 252,1 млн грн. Дефіцит бюджету ПФ передбачений у розмірі 21,8 млрд грн, що на 5,4 млрд грн, або 24,8% менше, ніж фактичний дефіцит в 2012 році.

Королевська окремо зазначила, що сьогодні немає ніяких причин для затримок у виплатах пенсій. Разом з тим, за її словами, прийнятий бюджет фонду дає впевненість у тому, що так само в повному обсязі, своєчасно та без перебоїв пенсії будуть виплачуватися і надалі протягом всього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЕС спростувало заяву Януковича: Україна не просила допомогти у газовій суперечці з Росією

"У січні 2013 року всі пенсійні виплати були здійснені вчасно і в повному обсязі. Станом на 11 лютого всі пенсії також виплачуються згідно з графіками, в повному обсязі. Прийнято бюджет Пенсійного фонду дає впевненість у тому, що так само в повному обсязі, своєчасно та без перебоїв пенсії будуть виплачуватися і в подальшому протягом усього року", - сказала вона.

Крім того, за словами Королевської, при Міністерстві створено робочу групу, яка повинна розробити пропозиції щодо вдосконалення пенсійної системи, зменшення дефіциту Пенсійного фонду і забезпечення справедливості в розмірах виплат, незалежно від року виходу на пенсію. Також серед завдань робочої групи - аналіз ефективності пенсійної системи та підготовка змін до законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Уряд ухвалив бюджет Пенсійного фонду. Королевська пообіцяла "своєчасні виплати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути