середа, 31 жовтня 2012 17:14

Український хліб буде небезпечно їсти, якщо й надалі стримувати ціни - експерт

Український хліб буде небезпечно їсти, якщо й надалі стримувати ціни - експерт
Експерти натякають, що хліб дорожчатиме. Фото: babushka.ua

Подальше стримування цін на хліб призведе до суттєвого зниження його якості.

Таку думку висловив науковий співробітник Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАН України Всеволод Степанюк у ефірі

"Той хліб, який є соціальним, назвати хлібом важко. Наш Держспоживстандарт повідомляв, що блокадний хліб Леніграду був кращий, ніж той, що продається зараз в Україні - маю на увазі соціальні сорти. Всі знають: якщо купити буханець хліба, то він через день вкривається грибком. Це означає, що для випічки використовується не продовольче зерно, а фуражне. Тому якщо ще стримувати ціни на хліб, то його буде небезпечно для здоров'я вживати", - сказав Степанюк.

У свою чергу, аналітик Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" Катерина Руських наголосила, що ціни на хліб в Україні стримуються адміністративно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна поки не має наміру вводити заборону на експорт пшениці

"І не тільки на соціальні сорти хліба, й а на комунальні послуги. Утримання цін тільки відтермінує проблему. Рано чи пізно ми матимемо ситуацію, коли їх таки доведеться підвищувати", - зазначила вона.

Нагадаємо, голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко заявив, що у листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

Пізніше Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що обґрунтованих підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба на сьогодні немає.

Зараз ви читаєте новину «Український хліб буде небезпечно їсти, якщо й надалі стримувати ціни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути