пʼятниця, 28 жовтня 2011 12:35

Україні потрібні гроші МВФ і вступ до ЗВТ з Європою - Fitch

Україні потрібні гроші МВФ і вступ до ЗВТ з Європою - Fitch

Україні необхідно підтримувати співробітництво з Міжнародним валютним фондом і підписати договір про зонку вільної торгівлі з Європейським союзом.

Про це під час конференції міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings заявив директор аналітичної групи Fitch по суверенних емітентах Чарльз Севіль.

"На гривню чиниться серйозний тиск, очікується зниження за форвардними контрактами. Постраждали золотовалютні резерви НБУ, які знизилися до 35 мільярдів доларів. Але поки все не так погано. На цей момент Україна працює в звичному режимі з МВФ. Уряд має не відступати від запланованої мети. Негативним фактором також є тривале підписання договору про Зону вільної торгівлі з ЄС. ЗВТ з ЄС - це зростання для економіки України", - сказав він.

Севіль також зазначив, що дефіцит поточного рахунку погіршився і в 2011 році він становитиме 4,5% від ВВП і за прогнозами агентства ця цифра збережеться і в 2012 році.

Нагадаємо, перед цим Севіль заявляв, що в Україні на сьогоднішній день досить великий зовнішній борг, тому ризик дефолту підвищується.

Він підкреслив, що раніше експерти Fitch Ratings оцінювали борги на рівні 14% і вважали, що Україна перебуває в групі країн з малим боргом.


Зараз ви читаєте новину «Україні потрібні гроші МВФ і вступ до ЗВТ з Європою - Fitch». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути