четвер, 01 вересня 2011 10:42

Україна домовилася про $800 млн інвестицій у видобуток власного газу

Україна домовилася про $800 млн інвестицій у видобуток власного газу

ДК "Укргазвидобування" та компанія Shell Exploration and Production Ukraine підписали договір про спільну діяльність.

У приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості за присутності міністра Юрія Бойка договір підписали директор ДК "Укргазвидобування" Юрій Борисов, глава корпорації Shell в Україні Патрік ван Далле та віце-президент Геолого-розвідувального підрозділу корпорації Христіан Букович.

Договір має забезпечити поглиблення партнерства ДК "Укргазвидобування" з компанією Shell і дати можливість застосувати в Україні новітні технології пошуку вуглеводнів у Дніпровсько-Донецькому басейні. Це дозволить видобувати раніше незадіяні ресурси газу, у тому числі нетрадиційні, що сприятиме збільшенню загального обсягу видобутку газу в Україні.

"Загальний обсяг інвестицій Shell за договором може становити 800 мільйонів доларів, зокрема на початковому етапі геологорозвідки очікуються інвестиції Shell на рівні 200 мільйонів доларів, а на майбутніх етапах геолого-розвідувальних і пошукових робіт очікувана сума інвестицій Shell становить 600 мільйонів доларів", - йдеться у повідомлення прес-служби Міненерговугілля.

Shell бере на себе відповідальність за ведення поточних справ, спільної діяльності та вирішення договірних, фінансових та технічних питань в рамках проекту, при цьому ключові питання сторони вирішуватимуть спільно. Договором також передбачено зобов'язання Shell сприяти розвитку технічних можливостей ДК "Укргазвидобування" у галузі розвитку, розробки та видобування нетрадиційного газу як шляхом залучення працівників української сторони до проведення робіт в рамках спільної діяльності, так і шляхом організації навчань і тренінгів для місцевих фахівців на різноманітних проектах Shell.

Загальна кількість пошуково-розвідувальних свердловин становитиме приблизно 15-20, а повномасштабна розробка потребуватиме буріння від 500 до 1000 свердловин. Ці свердловини матимуть глибину від 3 тис. м до 6 тис. м та будуть пробурені у технічно складні пласти.

Згідно з оновленим договором, роботи будуть проводитися на шести ліцензійних ділянках: Шебелинська, Західно-Шебелинська, Павлівсько-Светлівська, Мелехівська, Герсеванівська та Ново-Мечебилівська.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилася про $800 млн інвестицій у видобуток власного газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути