пʼятниця, 13 липня 2012 10:18

У Тігіпка не захотіли ліквідувати накопичувальну пенсійну систему в 2017 році

У Тігіпка не захотіли ліквідувати накопичувальну пенсійну систему в 2017 році
Спочатку взагалі розглядався варіант не створювати Накопичувальний фонд. Фото: novoselica-rda.cv.ua

У Міністерстві соціальної політики відхилили ідею страховиків про те, що Накопичувальний пенсійний фонд (НПФ), діяльність якого дозволить створити другий рівень пенсійної системи, повинен бути ліквідований вже через три роки після його створення в 2014 році.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Держава проти всіх".

Українська федерація страхування ще 5 липня оприлюднила свої пропозиції до проекту закону "Про визначення дати перерахування страхових внесків до накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування". Страховики запропонували, щоб уже в 2017 році - через три роки роботи Накопичувального пенсійного фонду - всі пенсійні накопичення громадян були передані в приватні НПФ, а Накопичувальний фонд ліквідовано.

Спочатку взагалі розглядався варіант не створювати Накопичувальний фонд: коштів під його управлінням буде небагато, принаймні, на перших порах, тому витрати на його адміністрування Пенсійним фондом будуть "з'їдати" частина керованих засобів. Оплата послуг виконавчої дирекції Пенсійного фонду з адміністрування Накопичувального фонду становитие не більше 1,5% від пенсійних внесків у 2014 році (коли планується створення фонду) з її зниженням до 0,25% - після 2020 року. Розмір оплати послуг КУА складе від 0,75% до 0,049%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі умови розміщення валютних облігацій для населення

У Міністерстві цю ідею відкидають.

"Питання про ліквідацію Накопичувального пенсійного фонду через три роки його роботи обговорювалося членами робочої групи з питання введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування в Мінсоцполітики", - сказав директор департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики Микола Шамбір.

Однак концепцією закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", прийнятого в липні 2003 року, визначено, що робота Накопичувального фонду не обмежена в часі, хоча застрахована особа зберігає право вибору.

"Через два роки після введення другого рівня системи пенсійного страхування його учасники будуть мати можливість самостійно вибрати: перерахувати кошти в НПФ або залишити свої кошти в Накопичувальному пенсійному фонді", - стверджує Шамбір.

Зараз ви читаєте новину «У Тігіпка не захотіли ліквідувати накопичувальну пенсійну систему в 2017 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути