субота, 05 березня 2011 16:26

У Пекіні працюватимуть електричні таксі
5

Вчора, 4 березня, партія електричних таксі Foton Midi EV виїхала на вулиці Пекіна. Машини розроблені та випущені у Китаї. У проектуванні електромобіля брали участь науковці передових університетів Пекіну та муніципальна влада. Всього випустили 50 одиниць електричних таксі.

Foton Midi EV являє собою вантажопасажирський автомобіль з великим багажним відсіком і зручними для посадки пасажирів зсувними задніми дверима.

Машину оснащено електродвигуном на 108 к.с., який може розігнати таксі до 160 км/год. Повна зарядка електромобіля триває 8 годин, її вистачає на 140 км пробігу.

Під час випробування деякі з машин не могли розігнатися більше, ніж 5-10 км/год, хоча заряду акумулятора залишалося понад 40%. Виробники пообіцяли усунути цей недолік і випустити ще понад 500 таких таксі. Вартість кожної машини – 100 тисяч юанів, тобто близько 122 тисяч гривень.

"Це сміливий крок, однак ці машини не практичні, - каже директор компанії "Авто-консалтинг" Олег Оменицький. – Пересічне київське таксі за день намотує більше 200 кілометрів, а у Пекіні відстані ще більші, тому заряду акумулятора на цілий день не вистачить точно. Такій машині працювати хіба що на невеликих відстанях, скажімо, від аеропорта до центру міста і навпаки".

Олег Оменицький вважає, що електромобілі поки програють у практичності машинам із двигунами внутрішнього згоряння.

"На електромобілях не можна подорожувати, планувати якісь заміські поїздки, бо запас ходу в них невеликий. Їхні акумулятори потрібно заряджати понад 7-12 годин, а проїжджають вони на одному заряді не більше 200 кілометрів. Зараз на кожному кроці - заправка і власникам звичайних автомобілів можна не боятися, що закінчиться бензин. А з електромобілями складніше. Якщо він раптом розрядиться посеред дороги, то ніхто вам не допоможе.

Думаю, що до більш надійних електромобілів людство дійде через посередництво гібридів. З кожним новим поколінням автомобілів із гібридними силовими агрегатами домінування електродвигуна буде більшим",- каже фахівець.

Зараз ви читаєте новину «У Пекіні працюватимуть електричні таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути