Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2012 14:03

У бюджеті не вистачає грошей на виплати вкладів Ощадбанку СРСР - експерт

У бюджеті не вистачає грошей на виплати вкладів Ощадбанку СРСР - експерт
Андрій Новак: Ощадбанк виправдовується різними технічними причинами. Фото: andriynovak.info

Вже тиждень вкладникам Ощадбанку СРСР виплачують відшкодування по 1 тис. грн за втрачені вклади.

Виплати здійснюють у відділеннях Ощадбанку. У перший день виплат черг у відділеннях не було, електронна система фінустанови працювала добре, але із середи у роботі банку почалися збої. У Донецькій, Дніпропетровській і Полтавській областях були черги, деякі вкладники не могли зняти готівку із виданих їм карток.

У кол-центрі Ощадбанку причиною черг біля відділень назвали велику кількість охочих отримати гроші та збій електронної системи. А те, що деякі вкладники не змогли зняти кошти із отриманої картки - їх непунктуальністю: якщо люди не з'явилися у вказаний час у відділення, платіжні картки блокують. Щоб їх розблокувати слід звернутися спочатку на "гарячу лінію" банку, а потім у відділення.

"Блокування платіжної картки вкладів Ощадбанку СРСР, затримки під час обслуговування та інші технічні хитрощі робляться для того, щоб видати якомога менше коштів, бо їх у бюджеті не вистачає", - вважає голова Комітету економістів України, проректор Європейського університету Андрій Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк готовий друкувати гривні відразу після Євро-2012 - ЗМІ

На початку року Верховна Рада прийняла поправки до бюджету на 2012 рік. Відповідно до них, Податкова та Митна служба повинні залучити додатково 33 млрд грн, 6 млрд з яких передбачалися для виплати відшкодування вкладникам Ощадбанку СРСР.

"Через це збільшили мита на деякі групи товарів, збираються підвищити мито для іноземних автомобілів, ніби то, захищаючи українського товаровиробника. Зазвичай такі додаткові плани держбюджету Податкова та Митна служби довиконують у кінці року - в листопаді та грудні. А цьогоріч в України великі витрати - з 1 першого червня починаються виплати вкладникам Ощадбанку СРСР, сьогодні починається чемпіонат із футболу Євро-2012, треба долатувати дірки на наших дорогах, доробляти все, восени вибори у Верховну Раду. Грошей на це не вистачає, тому в Ощадбанку й виправдовують себе різними технічними причинами затримки", - розповів Новак.

Зараз ви читаєте новину «У бюджеті не вистачає грошей на виплати вкладів Ощадбанку СРСР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути