Ексклюзиви
четвер, 30 січня 2014 15:23

Стрибок курсу долара може змінити ціни на квартири

Стрибок курсу долара може змінити ціни на квартири

Стрімке зростання курсу, що спостерігається в останні тижні в Україні, може позначитися на функціонуванні ринку нерухомості в найближчі місяці, повідомляє DOM.RIA.

В останні тижні курс долара виріс майже на 5%. При цьому, за словами експертів ринку, зазвичай при різкому зростанні курсу (10% і більше), ціни в доларах на вторинному ринку нерухомості протягом декількох тижнів знижуються на 70-80% від величини стрибка. Таким чином, якщо долар, приміром, зросте на 10%, ціни на квартири знизяться на 7-8%.

Крім вартості, різка зміна курсу (разом з політичною ситуацією в країні) призводить до зниження рівня попиту і кількості пропозицій на ринку. Багато учасників ринку налагоджують купівлю або продаж житла до відновлення нормальної роботи державних органів, а також стабілізації курсу валюти.

На цьому тлі, на ринку значно активізувалися посередники. Багато з них здійснюють продзвони продавців або їх представників з пропозиціями швидкого викупу об'єктів за 50-60% від заявленої вартості.

До речі, за інформацією DOM.RIA.com найближчим часом ситуація на ринку нерухомості може змінитися як в одну, так і в іншу сторону. Тим не менш, спокою на ринку нерухомості точно не буде, як мінімум, до квітня-травня.

Зараз ви читаєте новину «Стрибок курсу долара може змінити ціни на квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути