четвер, 16 серпня 2012 12:46

США погодились дати Україні $724 тисячі на дослідження виснажених родовищ газу

США погодились дати Україні $724 тисячі на дослідження виснажених родовищ газу
Юрій Бойко: Підписання угоди відкриває для України доступ до сучасних американських технологій. Фото: donetsk.ua

Виснажені ділянки Котелевського газоконденсатного родовища на території Полтавської та Харківської областей досліджуватимуть щодо перспектив підвищення видобутку вуглеводнів за допомогою сучасних технологій.

Угоду про фінансування цього проекту Сполученими Штатами у розмірі $724 тис. підписали 15 серпня ДК "Укргазвидобування" та Агенція США з торгівлі та розвитку (USTDA) від імені американського уряду.

Як повідомляе прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості, глава відомства Юрій Бойко зауважив, що це є дуже важливою подією для нафтогазової галузі України.

"Підписання угоди відкриває для України доступ до сучасних американських технологій збільшення та відновлення видобутку вуглеводнів. Початок практичної роботи над пілотним проектом з реабілітації українського газоконденсатного родовища є невеликим але важливим кроком у напрямку зміцнення енергетичної безпеки України. Адже збільшення видобутку дозволить "Укргазвидобуванню" спрямовувати додаткові кошти на реалізацію важливих проектів у соціальній сфері, будівництво лікарень, шкіл, об'єктів соціальної інфраструктури тощо", - цитує його слова прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна виставив на продаж 12 газових компаній

У Міненерго підкреслили, що це перший з часів отримання незалежності грант від американського Уряду, спрямований безпосередньо у нафтогазовий сектор України.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції по Скіфській нафтогазоносній ділянці на шельфі Чорного моря став консорціум у складі ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V., британсько-нідерландської Shell, Petrom (Румунія, "дочка" австрійської OMV) і НАК "Надра України".

Зараз ви читаєте новину «США погодились дати Україні $724 тисячі на дослідження виснажених родовищ газу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути