Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2013 14:59

Прибутки хмельницьких ринків впали на 60%. Підприємці звинувачують владу

Прибутки хмельницьких ринків впали на 60%. Підприємці звинувачують владу
На ринках - значне зниження торгівлі. Фото: wikipedia.org

За останні три роки прибутки хмельницьких ринків знизилися на 60%, бо "влада хоче за допомогою малого бізнесу закрити всі "дірки" в економіці".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав виконавчий директор асоціації хмельницьких ринків Олександр Сніховський.

"На ринках - значне зниження торгівлі. Навіть на хмельницьких ринках багато вільних місць. Проблема дуже серйозна. Не маючи надходжень, люди змушені сплачувати соціальний внесок. За останні три роки прибутки знизилися на 60%. Це і наслідки економічної кризи 2008-2010 років, і низький рівень платоспроможності населення, закриваються і не працюють підприємства. Плюс вимивання обігових коштів з держави в офшори і так далі. Також треба звернути увагу на формування бюджету. Влада хоче малим бізнесом закрити усі дірки і проблеми в державі. Такого не буває. Треба створити умови для розвитку бізнесу. У нас немає підтримки вітчизняного товаровиробника. Єдине, чого ми домоглися - регіональна рада підприємців спільно з міською радою прийняли рішення, щоб до 30% і більше товаровиробників продовольчої групи були у місцевій торговій мережі", - зазначив Сніховський

За його словами, представники Кабінету міністрів та Адміністрації президента проігнорували Всеукраїнський з'їзд малого та середнього бізнесу, "бо їм немає чого сказати".

"Напевне, є якісь особисті інтереси - інтереси офшорів і так далі. Якщо десь треба дати, значить в іншому місці треба відняти. Можливо, у влади інші пріоритети. Можливо, у них погані радники і вони не розуміють наших проблем, пересуваючись літаками і гвинтокрилами. Але ми все-таки віримо, що президент України внесе у свою програму розвитку малого і середнього бізнесу реальні пункти", - наголосив Сніховський.

Зараз ви читаєте новину «Прибутки хмельницьких ринків впали на 60%. Підприємці звинувачують владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути