четвер, 16 серпня 2012 15:06

Податкова вважає, що після "Євро-2012" підприємцям стало жити краще

Податкова вважає, що після "Євро-2012" підприємцям стало жити краще
Ірина Носачова повідомила, що За 7 місяців 2012 року іноземцям у місті Києві видано 4,5 тисячі реєстраційних номерів. Фото: kyivsta.gov.ua

Проведення в Україні футбольного чемпіонату "Євро-2012" позитивно вплинуло на наповнення бюджету.

Про це під час чергової зустрічі з представниками бізнесу повідомила голова Державної податкової служби у місті Києві Ірина Носачова.

За даними відомства, доходи підприємств у другому кварталі цього року збільшились на понад 20%, в тому числі й завдяки проведенню футбольного чемпіонату. Якщо в І-ому кварталі 2012 року вони становили 140 млрд грн, то в другому - вже 170 млрд. Відповідно очікується збільшення сплати до бюджету податку на прибуток.

"У період європейської футбольної першості зросли надходження і від діяльності "спрощенців". У другому кварталі 2012 року фізичні особи-підприємці задекларували єдиного податку, у порівнянні з попереднім кварталом, втричі більше - 118 млн грн. Юридичними особами за цей період задекларовано на 70 %, або на 22 млн грн, більше", - сказано у повідомленні київської Податкової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, де знайти 3 мільярди на дренажні системи

Як розповіли податківці, готуючись до "Євро-2012", підприємці відкривали кафе та магазини, в результаті чого збільшилась кількість ліцензій на право здійснювати роздрібну торгівлю напоями та тютюновими виробами. Отже, в порівнянні з минулим роком, за 6 місяців цього року, їх кількість збільшилась на 280 та складає 4,8 тисячі ліцензій.

За словами Носачової, про зростання інвестиційної привабливості столиці свідчить кількість виданих іноземним громадянам реєстраційних номерів.

"За 7 місяців 2012 року іноземцям у місті Києві видано 4,5 тисячі реєстраційних номерів, що більш ніж на 500 більше, ніж у минулому році. Така позитивна динаміка залишається й на сьогодні", - зазначила голова ДПС у Києві.

Нагадаємо, раніше ДПС повідомила, що за січень-липень 2012 року державний бюджет додатково отримав 144,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Податкова вважає, що після "Євро-2012" підприємцям стало жити краще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути