понеділок, 10 жовтня 2011 12:12

Фірташ продає всю свою власність?

Фірташ продає всю свою власність?

Український мільярдер Дмитро Фірташ виставив на продаж всі свої активи в Україні. Про це повідомило джерело Gazeta.ua.

"Зокрема хімічні заводи, будинки, власність. Я поки не знаю, чому він це зробив. Дуже серйозні люди сприйняли це з великим здивуванням. Я запитував: "Ви купуєте?". Вони відповідають: "Ні, бо, по-перше, ми не віримо у чесність пана Фірташа. Ми зараз купимо, а завтра нас кинуть, в результаті ми витратимо кошти і нічого не отримаємо. По-друге, те, що у вас називають інвестиційним кліматом, це кліматичний безлад. По-третє, навіть якщо сьогодні ми купимо, завтра прийде хтось із сім'ї Януковича разом із Юрієм Єнакієвським і скажуть: Віддавай", - зазначив співрозмовник.

За його словами, інвестори не хочуть вкладати кошти в Україну, а деякі українські олігархи не збираються працювати "на сім'ю".

Нагадаємо, основні активи Дмитра Фірташа зосереджені в хімічному секторі. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ "Азот" Черкаси, ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", ПАТ "Концерн "Стирол" та ВАТ "Рівнеазот".

Також йому належать "Кримський титан", його філії "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" та "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат", "Надра Банк". Олігарх має 50 % у кампанії "РосУкрЕнерго".

Зараз ви читаєте новину «Фірташ продає всю свою власність?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути