Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 14:03

Долю мита на іномарки вирішать наприкінці року

Долю мита на іномарки вирішать наприкінці року
Олександр Клименко: зарано робити висновки. Фото: dni.com.ua

Доцільність введення мита на іноземні автомобілі в уряді оцінюватимуть наприкінці року.

Про це в Кабінеті міністрів сказав міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

"Мито на автомобіль - це питання, яке стосується не тільки міністерства доходів і зборів, а ще й міністерства економіки. Я вважаю, що ще зарано робити висновки щодо цього питання", - наголосив він.

Клименко пояснив, що наразі ще ведуться дискусії та аналіз рентабельності введення цього мита і поки робити якісь висновки щодо того, чи бюджет від цього виграє, чи втрачає – не можна.

"Сьогодні ще немає достатньо інформації, щоби ми підвели риску. Є сьогодні час для того, щоби ми цей висновок зробили. Але якщо ми кажемо, що ми розбудовуємо вітчизняного виробника і ми кажемо, що сьогодні уряд займається програмою імпортозаміщення, то, я вважаю, ми маємо цим шляхом пройти", - підкреслив міністр.

Він уточнив: "Передчасні висновки не дозволяють нам, з одного боку, сьогодні захистити виробника, і зрозуміти правильність обраного шляху. Вважаю, що ми підведемо риску ближче до кінця року".

"Коли ми вводили мито і разом з міністерством економіки робили підрахунки, то ми виходили на баланс. Ми бачили динаміку надходження до бюджету: на певному етап скорочення, але ближче на четвертий квартал – поповнення державного бюджету. Тому для того, щоби висновки були коректними і правильними, треба дочекатися певного часу", - запевнив Клименко.

Зараз ви читаєте новину «Долю мита на іномарки вирішать наприкінці року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути